Boekhouding & Bedrijfsconsult | Van Looy

Met meer dan 20 jaar ervaring in de accountancysector staat Boekhouding & Bedrijfsconsult in Turnhout voor jou klaar met een persoonlijke op-en-top adviesverlening. Daarbij werken we al een tijdje nauw samen met dat andere Turnhoutse PIA-kantoor Van Looy Accountants. Sinds april 2024 zijn we daadwerkelijk samengegaan  op een nieuwe locatie onder één naam: Van Looy. Of je nu een starter of ervaren ondernemer bent: ons eengemaakte, uitgebreide team ontzorgt jou vanuit het Kempus-complex met kwalitatief en stipt advies.

Contacteer ons

Turnhout

Adres

Kempenlaan 2, 2300 Turnhout

Open Google Maps

Onze diensten voor jouw onderneming

Bij Boekhouding & Bedrijfsconsult | Van Looy doen we meer dan alleen ervoor zorgen dat je boekhouding voldoet aan de wettelijke verplichtingen en de vormvereisten van de verschillende wetgevingen. We coachen jou doorheen jouw ondernemersverhaal en bieden jou kwaliteitsvol bedrijfsadvies. Zo bieden we je net dat tikkeltje meer.

Advies voor startende ondernemers

Klaar om te starten als zelfstandige ondernemer? Dankzij ons startersadvies schiet jij vlekkeloos uit je startersblokken. Van de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen en de activatie van jouw btw-nummer tot de keuze van een sociale verzekering. Onze specialisten ondersteunen jou bij je financieel en/of businessplan.

Boekhouding

De vergaande regelgeving maakt het er niet makkelijker op om een correcte boekhouding te voeren. Daarom kan je zowel voor de dagdagelijkse verwerkingen als voor specifieke accountancyvraagstukken rekenen op Boekhouding & Bedrijfsconsult | Van Looy.

Btw-advies

Drukbezette ondernemers durven de complexiteit van de btw-regeling wel eens te onderschatten. Onterecht, want slechts één fout kan jou al duur te staan komen. Maar bij Boekhouding & Bedrijfsconsult | Van Looy weten we dat een juiste btw-aanpak je heel wat geld kan besparen. Daarom helpen we je de btw-regels correct toe te passen en zorgen we voor geoptimaliseerde btw-aangiftes van A tot Z.

Fiscaal advies

Van hulp bij je vennootschaps- en personenbelasting tot optimalisatieberekeningen en het structureren van vastgoedvennootschappen. Als jouw raadgever doen we er alles aan om de fiscale druk op je onderneming zo laag mogelijk te houden. Dankzij onze fiscale strategieën haal je het beste uit je onderneming en kom je nooit nog voor verrassingen te staan.

Vermogensadvies

Je patrimonium voor elke fase in je leven optimaal organiseren? Daar zetten wij ons bij Boekhouding & Bedrijfsconsult | Van Looy volop voor in. Doordat onze experts jouw onderneming en privésituatie gedetailleerd kennen, hebben ze een panoramische kijk op jouw vermogen. Zo bieden ze jou op basis van de werkelijke situatie en de juiste prioriteiten de geschikte structuur van jouw bedrijf of privévermogen.

Coaching van de ondernemer

Als ondernemer heb je soms nood aan een klankbord. Dat begrijpen we bij Boekhouding & Bedrijfsconsult maar al te goed. Daarom kan je naast onze accountancy- en advisorydiensten ook genieten van een coaching op maat.

Wie zijn wij?

Na een carrière in de bankensector beslisten Johan Prooth en Ludo Van der Schraelen in 2001 om samen Boekhouding en Bedrijfsconsult op te richten. Ondertussen is het kantoor uitgegroeid tot een vaste waarde in Turnhout dat kan rekenen op de expertise van zijn 23 enthousiaste medewerkers.
Begin 2023 heeft Ludo besloten om een stapje op zij te zetten voor de jongere generatie. Op vandaag staat Johan samen met Davie Helsen aan het roer van het kantoor.

Gespecialiseerd in diverse sectoren

Naast de brede accountancy- en advisoryondersteuning biedt Boekhouding & Bedrijfsconsult | Van Looy ook gespecialiseerd advies voor diverse sectoren. Als jouw vertrouwenspartner begrijpen we de sectorspecifieke uitdagingen als geen ander.

Kmo’s

Kleinschaligheid, wendbaarheid en innovatieve denkwijzen. Het is duidelijk: kmo’s heel wat troeven hebben om te groeien. Maar toch zijn ze vaak de groep die het meeste financieel kwetsbaar is. Daarom vindt Boekhouding & Bedrijfsconsult | Van Looy het belangrijk dat jij als eigenaar kan steunen op ons accountancy- en advisoryadvies op maat van jouw kmo.

Managementvennootschappen

De laatste jaren zijn managementvennootschappen in België aan het boomen. Het levert je namelijk heel wat fiscale voordelen op wanneer je als vennootschap een overeenkomst sluit met een andere vennootschap om het management over deze laatste te voeren. Boekhouding & Bedrijfsconsult | Van Looy helpt je graag bij het maken van de juiste beslissingen.

Medische sector

Als huisarts, tandarts, kinesist, specialist of andere medicus heb je belangrijkere taken dan het beheren van jouw boekhouding. De medische wereld heeft heel wat eigen regels en vraagt dus om specifieke kennis. Doordat Boekhouding & Bedrijfsconsult | Van Looy deze materie machtig is, zijn we de ideale partner om jou hierin te ondersteunen. Ook voor fiscale optimalisaties en juridische zaken kan je bij ons terecht.

Banksector

Dankzij onze jarenlange ervaring beschikt Boekhouding & Bedrijfsconsult | Van Looy ook over een gespecialiseerde vakkennis waarmee we banken kunnen ondersteunen en ontzorgen. Van financiële audits, fiscale of juridische kwesties: in deze turbulente tijden zetten we samen de puntjes op de i.

Wij zijn lid van PIA Group.

PIA Group? Daar zijn wij trots lid van. Samen met onze collega-kantoren vormen wij de derde grootste en snelst groeiende accountancy- en advisorygroep van België. Dankzij dit samenwerkingsverband bieden we jou alle voordelen van een grote organisatie, maar blijven wij toch dicht bij jou staan als jouw lokale financieel adviseur. Meer weten over PIA Group?

Senior Advisor Accountancy & Tax – Boekhouding & Bedrijfsconsult

Klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Op zoek naar een kantoor dat jou de nodige uitdagingen kan bieden? Dan ben je bij Boekhouding & Bedrijfsconsult | Van Looy aan het juiste adres!

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons