Tax Advisory bij PIA Group

Elke beslissing die je als ondernemer neemt, heeft fiscale gevolgen. En dat is ook goed nieuws, want het betekent dat je door je uitgaven en investeringen te optimaliseren heel wat geld kan besparen. Bij PIA Group helpen we je de fiscale druk op je onderneming zo laag mogelijk te houden. Op basis van jouw situatie stippelen we de minst belastbare weg uit, zowel voor je vennootschapsbelasting als je personenbelasting. Onze fiscale geven jou nieuwe inzichten die op hun beurt leiden tot slimmere – en meer voordelige – fiscale optimalisaties. Een unieke meerwaarde voor jouw onderneming dus.

Van fiscale strategie …

Als ondernemer denk je op alle vlakken vooruit, en dat is ook voor je fiscaliteit geen overbodige luxe. De experts van PIA Group stellen graag een duurzame fiscale strategie voor je op. Wat wil je met je vennootschap bereiken? Kan dat, en wat zijn dan de fiscale implicaties?
Onze experts helpen je je bezoldigingsplan en uitgaven te optimaliseren, zodat jij op een fiscaalvriendelijke manier zo veel mogelijk uit je vennootschap kan halen. En dat altijd afgetoetst aan het juridisch kader én afgestemd op je persoonlijke situatie. Zo kan jij er zeker van zijn dat je op geen enkel moment voor verrassingen komt te staan.

… tot day-to-day advies.

Een overkoepelende fiscale strategie is een belangrijke leidraad op lange termijn, maar soms wil je als ondernemer snel weten welke fiscale implicaties een investering heeft, en hoe je die kan optimaliseren. Ook dan staan onze fiscale experts voor je klaar. Ze zorgen in geen tijd voor hands-on, concreet advies afgestemd op jouw specifieke situatie, zodat jij meteen knopen kan doorhakken op basis van juiste en relevante informatie.

De tussentijdse bespreking: een waardevolle tool.

Als ondernemer ken je ongetwijfeld het cliché van bedrijven die aan het einde van het boekjaar in allerijl extra kosten moeten maken om fiscaal te optimaliseren. Om dat te vermijden, plant PIA Group regelmatig tussentijdse besprekingen in.

Onze specialisaties.

Ondersteuning bij fiscale controles

Bij PIA Group begrijpen we dat een fiscale controle heel wat onrust met zich mee kan brengen. Maar dankzij onze jarenlange ervaring weten we gelukkig ook exact wat een fiscale controle inhoudt én wat we kunnen doen om ze zo vlot mogelijk te laten verlopen. Onze fiscale adviseurs helpen je je dossier optimaal voor te bereiden. Indien nodig komen ze zelfs ter plaatse op het moment van de controle. Zo ben je zeker dat je er niet alleen voor staat en dat je belangen op elk moment zo goed mogelijk verdedigd worden.

Het voeren van een tax audit

Wil je graag een volledige transparante kijk krijgen op jouw fiscale situatie? Dan kunnen de experts van Tax Advisory een tax audit voeren. Hierbij gaan ze jouw onderneming volledig screenen op vlak van risico’s en opportuniteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toepassing van een fiscale consolidatie of innovaties.

Herstructureren met een fiscale bril

Wie herstructureringen zegt, denkt aan fusies, splitsingen, overnames, reorganisaties, … Maar wist je dat er hierbij ook heel wat fiscale aspecten aan bod komen?  Uiteraard kan je ook hiervoor rekenen op de hulp van Tax Advisory.

Internationale fiscaliteit

Als Belg ondernemen, wonen, werken of investeren in het buitenland heeft niet alleen boekhoudkundige en juridische, maar ook fiscale gevolgen. Ben je van plan om in land X een bedrijf op te richten of over te nemen? Of wil je een branche of filiaal openen in land Y? Wat de plannen ook zijn: de fiscale impact moet grondig bekeken worden door een expert. En daarvoor ben je bij Tax Advisory aan het juiste adres. Want zij analyseren het toepasselijke dubbelbelastingverdrag om te beoordelen welk land heffingsbevoegd is.

Vastgoedfiscaliteit

Het verwerven van en beleggen in vastgoed is een lange termijn investering met een belangrijke impact op jouw totale vermogen. Zowel bij de aankoop als tijdens het aanhouden van vastgoed wordt je geconfronteerd met specifieke fiscale vraagstukken. Onze experts staan je hier graag bij.

Het aanvragen van een ruling

Ben je niet zeker wat de fiscale gevolgen zullen zijn bij een bepaalde beslissing? Dan ga je best proactief voor een fiscaal akkoord. Want alleen dan heb je 100% zekerheid. Via een ruling of voorafgaande beslissing bepaalt de FOD Financiën hoe de belastingwetten zullen worden toegepast op een specifieke situatie of verrichting die op fiscaal vlak nog geen uitwerking heeft gehad.

Iedereen welkom.

Beheer je je boekhouding intern, maar wil je graag je dossier laten nakijken door een fiscaal expert? Ben je op zoek naar een second opinion, of heb je een specifieke fiscale vraag? Omdat fiscaliteit een heel eigen expertise vraagt, kan je altijd terecht bij de fiscale experts van PIA Group, ongeacht of je voor je boekhouding klant bent bij ons of niet. De onafhankelijke kijk van onze experts leidt vaak tot nieuwe inzichten die op hun beurt leiden tot slimmere – en meer voordelige – fiscale optimalisaties. Een unieke meerwaarde voor je onderneming.

Advisory op maat

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons