Onze diensten

Digitale procesoptimalisatie.

Soms weet je als ondernemer dat je financiële en boekhoudkundige processen vlotter kunnen, maar het is niet altijd eenvoudig om vast te stellen wat er dan net moet veranderen, en hoe. Bovendien heeft de angst voor grote investeringen en ingrijpende veranderingen soms een verlammend effect. Daarom staan de experts van PIA Group klaar om je te helpen je processen te stroomlijnen op jouw tempo en volgens jouw budget. Zo ben je zeker dat je op een haalbare, betaalbare manier concrete verbeteringen kan doorvoeren die meteen een positieve impact hebben.

Analyse van bedrijfsprocessen.

Om strategische pijnpunten in de werking van je onderneming te identificeren, analyseren onze experts je processen tot in detail. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met een bestelling vanaf het moment dat ze wordt geplaatst tot het moment dat ze wordt betaald? Waar loopt alles vlot, en waar zit er potentieel voor verbetering?
Dankzij hun doorgedreven kennis van digitale systemen en hun achtergrond in accountancy denken onze experts gericht met je mee en brengen ze je interne processen haarfijn in kaart (de as-is). In de volgende stap identificeren ze meteen optimalisatiemogelijkheden en concrete actiepunten om je gewenste situatie te bereiken (de to-be). Daarbij zetten ze in eerste instantie in op quick wins. Zo zie jij snel resultaat zonder dat je meteen grote budgetten ter beschikking moet stellen.

Gerichte digitalisatie.

Communiceert je webshop of kassasysteem nog niet met je boekhouding? Draait er ergens nog verouderde software die niet (meer) compatibel is met andere pakketten? Dat kan vlotter, maar in de meeste gevallen is een volledige digitalisering van je onderneming of van bepaalde processen niet van vandaag op morgen haalbaar. Daarom gaan we bij PIA Group op zoek naar die strategische stappen waarin een optimalisatie het grootste verschil kan maken. Door gericht te werk te gaan, kan je je flows zo op een betaalbare, haalbare manier optimaliseren en is digitaliseren voor iedereen haalbaar.

Boekhoudpakketten en ERP-systemen.

Ondernemingen die op zoek zijn naar een complete administratieve make-over, zijn vaak geholpen met een boekhoudpakket of ERP-systeem. Bij PIA Group kunnen we je dankzij onze onafhankelijke positie als adviseur altijd adviseren vanuit wat jij als ondernemer nodig hebt. In tegenstelling tot IT-consultants, die vaak gebonden zijn aan een vast merk, beoordelen onze experts de verschillende ERP- en boekhoudpakketten volledig merkonafhankelijk en 100% in functie van jouw behoeften.
Hun advies kan gaan van kleinere hands-on pakketten tot een implementatie van een innovatief ERP- of CRM-pakket dat een oplossing biedt in meer complexe omgevingen. Wat je ook kiest: het resultaat is altijd een volledig geïntegreerd digitaal ecosysteem en meer gestroomlijnde administratieve en boekhoudkundige processen.

Opleidingen en coachings.

Een digitalisering werkt alleen als iedereen in je onderneming helemaal mee is. Om dat te verzekeren, zorgt PIA Group ook voor de nodige opleidingen en coachings. Onze experts nemen je medewerkers van in het prille begin mee in de optimalisatie. Zorgvuldig geselecteerde key users dragen actief hun steentje bij aan het veranderingstraject en groeien zo in geen tijd uit tot ambassadeurs voor hun collega’s. Dat vergroot de slaagkans van de digitalisering – voor een duurzame, blijvende impact op je dagelijkse werking.

Hoe digitaal is jouw bedrijf?

Vraag vandaag nog onze digitale quickscan aan!

Onze kantoren

Ontdek alle kantoren

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons