Expertise

PIA Group: jouw specialist in boekhouden voor medische beroepen

Als medicus heb je geen alledaagse job. Je bent het gewoon om belangrijke keuzes te maken. Maar soms moet je beslissingen nemen over zaken waarin je geen specialist bent. Denk aan je boekhouding, fiscale optimalisaties of juridische zaken over je vennootschap. Ze kunnen een zware impact hebben op je professionele inkomen en persoonlijke financiële zekerheid. Of je nu huisarts, specialist, tandarts of kinesist bent: doe een beroep op een PIA-boekhouder voor medische beroepen. PIA Group zorgt voor de fiscale en financiële gezondheid van jouw zaak.

Gespecialiseerd advies voor medici.

“Hoe wordt het globaal medisch dossier of het derdebetalerssyteem boekhoudkundig verwerkt? Hoe zit het met mijn btw bij niet-therapeutische behandelingen? En wat als we verplicht worden om in een associatie te stappen en de inkomsten gepooled worden? Wat voor medische zorgkundige je ook bent: jouw boekhouding vraagt een specifieke kennis en is allesbehalve eenvoudig.
De medical accountancy experts van PIA Group kennen de boekhoudkundige, financiële en fiscale materie van de medische sector als onze broekzak. Dankzij de jarenlange ervaring zijn ze vertrouwd met deze specialistische accountancy en advisory, en weten onze PIA-boekhouders voor medische beroepen exact hoe ze deze zaken moeten aanpakken.

Een associatie of andere ondernemingsvorm?

Besluit je om een eigen praktijk op te richten, je aan te sluiten in een associatie of ben je toch liever verbonden aan een ziekenhuis? Welke ondernemingsvorm je ook kiest, ze vragen allemaal een andere financiële verwerking.  Een belangrijke keuze waar de accountants van PIA Group jou vakkundig in begeleiden.
Ook bij het in orde brengen van jouw RIZIV- of samenwerkingscontract, of het strategisch aanpakken van jouw kosten en investeringen kan je steeds op de PIA-boekhouders voor medische beroepen rekenen. We garanderen jou een nauwgezette opvolging van je administratieve verplichtingen en een optimalisatie van je fiscale situatie.

Ook als arts in opleiding ben je welkom.

Wist je dat je als HAIO (Huisarts in opleiding) of specialist in opleiding al ons deskundig advies kan inwinnen? Ondanks dat je dan nog bediende bent, zijn ook daar fiscale optimalisaties mogelijk.  Eenmaal je als medicus zelfstandig aan de slag gaat, moeten er allerhande zaken in orde gemaakt worden. Het kiezen van je ondernemingsvorm, het opstellen van je financieel plan, het afsluiten van de juiste verzekeringsvorm en het ondertekenen van verschillende contracten:
het zijn allemaal handelingen waardoor sommigen het bos door de bomen niet meer zien, maar waar PIA Group en haar partners wél thuis in zijn. Zo kan jij je volop concentreren op wat écht telt: jouw patiënten en de groei van jouw medische praktijk.

Thuis in boekhouding van tandartsen.

Als tandarts ben je ongetwijfeld toegewijd aan het bieden van hoogwaardige tandheelkundige zorg aan je patiënten. Maar naast die medische diensten, zijn er ook de financiële en boekhoudkundige aspecten van je praktijk die de nodige aandacht vereisen. Een ervaren boekhouder voor tandartsen kan een waardevolle partner zijn om je financiën en belastingverplichtingen te beheren, zodat jij je volop kan concentreren op de patiëntenzorg zonder je zorgen te maken over complexe financiële kwesties. Onze PIA-accountants voor tandartsen staan je maar al te graag bij!

PIA-boekhouder voor kinesitherapie.

Een PIA-boekhouder voor kinesitherapie biedt professioneel advies en financiële stabiliteit, wat essentieel is voor het succes en de groei van jouw kinesitherapiepraktijk. Kortom, onze experts zijn een waardevolle partner om financiële zaken efficiënt en effectief te beheren, terwijl jij je kan concentreren op de gezondheid van je patiënten.

Ook voor je persoonlijk vermogen.

Bij PIA Group kan je vertrouwen op een vast aanspreekpunt dat jou van A tot Z ondersteunt, en dat vanaf de start, tot het verder uitbouwen en zelfs het liquideren van jouw medische praktijk. Ook voor jouw persoonlijk financieel advies ben je bij ons aan het juiste adres. Jouw onderneming en privésituatie zijn dicht met elkaar verweven.
Daarom heb je een specialist nodig die jouw medische praktijk en privésituatie grondig kent en zo beschikt over een unieke panoramische kijk op je professionele en persoonlijke financiën. Jouw PIA-dossierbeheerder is zo iemand. Hij begeleidt je graag doorheen de verschillende mogelijkheden van jouw vermogensopbouw en successieplanning.

Ben je een gemengde btw-plichtige?

Dan is het dus van groot belang om samen met je btw-adviseur proactief te onderzoeken wat voor jou de gepaste aftrekmethode is en of deze al dan niet voldoende is onderbouwd.

Hiervoor kan je rekenen op de Btw Desk-experts van PIA Group. Onze specialisten hebben namelijk speciaal voor jou een Btw Medic Scan ontwikkeld. Na afloop van deze scan weet u perfect of u uw recht op aftrek van de btw maximaal heeft benut en wat u precies moet melden aan de Belastingdienst.

Ben jij op zoek naar een gespecialiseerde boekhouder voor medische beroepen?

Gerelateerd nieuws

Ontdek al het nieuws

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons