Expertise

Dé fiscaal-juridische expert voor jouw e-commerce

E-commerce evolueert razendsnel. Hierdoor vraagt niet alleen je boekhouding, maar ook de fiscaliteit van je e-commerce om een specifieke opvolging. Of het nu jouw corebusiness of een zijtak van je onderneming is: PIA Group beschikt over de nodige experts die jou de meest complete ondersteuning bieden.

Vul jij als webshopeigenaar de OSS-aangifte correct in?

Heb jij buitenlandse btw-veplichtingen? Doe de Btw E-Commerce Scan!

Ben je een webshopeigenaar en heb je buitenlandse btw-verplichtingen? Dan is het belangrijk dat je de OSS-aangifte correct invult. Want alleen zo vermijd je dat je in alle EU-lidstaten aangifte moet doen. Om hier optimaal mee van start te gaan, hebben onze btw-experts een Btw E-Commerce Scan ontworpen.

De helpende hand voor jouw e-commerce boekhouding.

Voor een ondernemer bestaan er twee soorten e-commerce. Bij business-to-consumer (B2C) verkoopt jouw bedrijf aan consumenten. Verkoop je aan andere bedrijven? Dan doe je aan business-to-business (B2B). Beide soorten hebben elk hun eigen regels, maar een ingewikkelde boekhouding is iets wat ze zonder twijfel gemeenschappelijk hebben.
Wanneer je over de grens gaat leveren kom je bijvoorbeeld in aanraking met diverse buitenlandse btw-regels. Daarnaast zijn er ook specifieke btw-regels verbonden aan de verschillende soorten producten en diensten. Ga je aan de slag in de B2C-sector, dan is de kans zeer groot dat je te maken krijgt met het principe van de vereenvoudigde btw.
Of je nu aan B2B of B2C doet, onze experts beschikken over een uitgebreide vakkennis. Ze ondersteunen en helpen je graag met specifiek btw-advies voor jouw e-commerce business.

Onderbouwd advies over alle juridische thema’s.

Als e-commerceondernemer krijg je te maken met verschillende juridische verplichtingen . Toch blijken velen zich hier niet bewust van te zijn. Consumentenbescherming, databescherming, terugnameplichten, recyclageregels, … het is een ellenlange lijst waar je rekening mee moet houden.
Bij PIA Group begrijpen we dat jij hier als ondernemer niet thuis in bent. Daarom kan je naast boekhoudkundig advies ook voor jouw fiscaal-juridische kwesties beroep doen op onze expertise. Doordat wij de nodige deskundigen in huis hebben, kunnen wij jou op een gepaste manier bijstaan en ondersteunen. We zorgen voor een heldere communicatie en informeren je tijdig over de impact van nieuwe wetten en regels.

Onze kantoren

Ontdek alle kantoren

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons