Expertise

PIA Group: jouw expert in de retailsector

Als retailer heb je nood aan een adviseur die thuis is in jouw branche. Iemand waardoor je meer (financieel) inzicht krijgt in je onderneming en tijd bespaart met je administratie. Onze experts kennen de retailsector door en door waardoor ze jou perfect kunnen ondersteunen met boekhoudkundig of fiscaal-juridisch advies.

Voor elk type retail.

De lokale bakker, een supermarkt of een gespecialiseerde boekhandel? Welk type retailer je ook bent: je komt in aanraking met specifieke uitdagingen. Een boekhouder of fiscaal-juridisch adviseur die de retailsector als z’n broekzak kent, komt dan ongetwijfeld van pas. Door hun jarenlange ervaring weten onze PIA-experts wat belangrijk is voor het succes van jouw zaak en hoe je hiermee het beste aan de slag gaat. We denken steeds met jouw ondernemersverhaal mee en wijzen je tijdig op opportuniteiten en valkuilen.

Specifieke knowhow.

Weet jij tot in detail welke verschillende btw-regels er op jouw producten en diensten in je boekhouding van toepassing zijn? Hou je ook rekening met de uitzonderingen van een btw-vrijstelling en de vereenvoudigde btw-aangifte bij e-commerce ?  Ben je op de hoogte hoe je moet omgaan met zaken zoals je goederenvoorraad?
Een correcte verwerking van jouw administratie is allesbehalve een eenvoudige opdracht. Een grondige analyse van jouw onderneming en haar economische activiteiten is daarom cruciaal. Onze PIA-experts geven je inzicht in jouw bedrijfsvoering en koppelen daar waardevolle adviezen aan. Want alleen zo haal je meer uit jouw zaak.

Verwerking van je kassasysteem.

In de retailsector is het bijhouden van je kassa-inkomsten en -uitgaven enorm belangrijk. Deze gegevens worden vastgelegd in je kassasysteem en geregistreerd in jouw boekhouding. Het kiezen, aankopen en verwerken van zo’n kassasysteem dat perfect bij jouw onderneming past, vergt een geavanceerde kennis. Vakkennis waar jij als retailer niet altijd over beschikt of waar jij geen tijd aan wil spenderen. Gelukkig kunnen onze experts in Business Intelligence jou hiermee maar ook met andere slimme automatiseringen helpen.

Helder juridisch advies.

Welke juridische spelregels gelden er voor jou als retailer? Ben jij wettelijk in orde met de GDPR-regelgeving? En ken jij al jouw leveranciersverplichtingen? Ook het opstellen van diverse cao’s en de algemene voorwaarden zijn zaken die je niet zomaar over het hoofd mag zien. Onze deskundigen zijn in al deze en andere domeinen op de hoogte van alle bestaande regels en volgen de vele wijzingen op de voet. Het geven van proactief advies zit er bij PIA Group ingebakken. Zo ben je zeker dat je altijd in regel bent.

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons