Expertise

Schiet als zelfstandige uit je startblokken

Bij het opstarten van je eigen zaak komen vaak persoonlijke uitdagingen kijken. Ook de administratieve rompslomp zoals je inschrijven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen verloopt niet altijd van een leien dakje. Het is duidelijk dat de opstartprocedure dus niet onderschat mag worden. En daarom zijn onze PIA-experts er! Of je nu met specifieke vragen zit over jouw zaak of hulp nodig hebt om er concreet aan te beginnen: onze specialisten begeleiden jou in een vlotte start van jouw verhaal.

Dé vertrouwenspersoon die jij als starter nodig hebt.

Of je nu vers van de schoolbanken komt of na 20 jaar nood hebt aan een carrièreswitch: op ‘een starter’ staat voor ons geen leeftijd. Het gaat erom dat jij jouw eerste stappen als zelfstandige ondernemer zet en wij jou daar van A tot Z in begeleiden.
Als starter moet je heel wat informatie verwerken vooraleer je daadwerkelijk aan je activiteiten kan beginnen. Online lees je dit, maar je vriend zegt dan weer dat. Het is niet altijd even duidelijk hoe je nu precies aan de slag moet gaan. Daarbovenop maakt de moeilijke wetgeving en haar vele wijzigingen het er niet makkelijker op. Gelukkig hoef jij jouw hoofd hier niet over te breken. Onze deskundigen zijn het gewoon om de laatste fiscale en juridische veranderingen op te volgen. Ze zijn een krak in hun vak en zijn bovendien gespecialiseerd om alles voor jou in mensentaal om te zetten. Een vertrouwd aanspreekpunt waar je met al jouw vragen terecht kan? Dat is waar wij voor gaan!

Een gepersonaliseerde opstartservice.

We garanderen jou dat onze experts je als starter steeds met raad en daad bijstaan. Maar wat houdt dat nu precies in? Beginnen doen we altijd met een vrijblijvend eerste gesprek. Hier wegen we de voor- en nadelen van een eenmanszaak of vennootschap af en bekijken we welke opstartformule het beste bij jou past. Is deze knoop doorgehakt? Dan kunnen we beginnen aan het echte werk!
Zo moet je eerst en vooral een zichtrekening hebben wanneer je een bedrijf start. Daarna schrijven wij jou in bij de Kruispuntbank van Ondernemingen en sluiten we jou aan bij een sociaal verzekeringsfonds. Wat we ook niet mogen vergeten is de aanmelding bij de btw-administratie en de nodige vergunningen aanvragen als dat nodig zou zijn. Koos je om een vennootschap op te richten? Dan zorgen wij er ook nog eens voor dat de notaris statuten op jouw maat opstelt en helpen we jou met je financieel plan. En zo gaat het nog wel even door.
We geven je dus een volledige startersservice zodat jij je kan focussen op jouw core business: het ondernemen. Maar daar stopt het niet! Eenmaal opgestart blijven wij jou intensief opvolgen en ondersteunen waar nodig. Zo zullen wij jou ook bij een overname of overdracht gepast begeleiden.

Ook voor student-zelfstandigen.

Wil je al tijdens je studentenloopbaan als zelfstandige van start gaan? Speciaal voor studenten die het ondernemersbloed voelen kriebelen creëerde de overheid het statuut van student-zelfstandige. Je geniet daarbij van onder meer van een voordelige bijdrageregeling. Onze PIA-experts vertellen je graag aan welke voorwaarden je moet voldoen en begeleiden je in alle stappen.

Interesse?

Blijf niet bij de pakken zitten en start samen met ons aan het bouwen van je eigen zaak! Via onderstaande knop neem je makkelijk contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Veelgestelde vragen van startende ondernemers.

Onze kantoren

Ontdek alle kantoren

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons