Pers

EMD Accounting & Tax uit Tienen kiest voor verder groeien binnen PIA Group.

Stefan Knecht
30 september 2022
TIENEN, 30 SEPTEMBER 2022- De consolidatiegolf in de accountancy- en advisorysector houdt aan. En PIA Group, de 3de grootste speler in het midsegment, blijft daarin een vooraanstaande rol opnemen. Vandaag verwelkomt de groep EMD Accounting & Tax uit Tienen. Daarmee telt PIA Group nu 41 kantoren in België, waarvan 9 in Vlaams-Brabant.

Kwaliteit waarvoor men van ver komt.

EMD Accounting & Tax uit Tienen kende de voorbije jaren een mooie evolutie onder leiding van Michaël Deraemaecker (44) en Ellen Meulemans (38). Zij namen het kantoor over in 2011. Sindsdien groeide EMD uit tot een team van 12 mensen. In een wereld waarin het wettelijke en fiscale kader voortdurend verandert, heeft EMD altijd hoog ingezet op kennis en opleiding. Het resultaat is hoogkwalitatief advies waarvoor men van ver naar EMD komt. De klanten -hoofdzakelijk kmo’s- zijn niet alleen afkomstig uit Tienen maar ook uit Gent, Antwerpen en Hasselt.

Topkantoor

Steven Brouckaert, de CEO van PIA Group, is bijzonder blij met de intrede van EMD in de organisatie. “Dit is echt een topkantoor”, glundert hij. “Ik heb Michaël en Ellen tijdens de onderhandelingen leren kennen als twee perfectionisten. De hoge tevredenheid en de goede band met hun klanten en medewerkers zijn daarvan het bewijs. Hun aanpak, waarin kennis en persoonlijke advies centraal staan, sluit perfect aan op het DNA van PIA Group. Het doet me veel plezier dat Michaël en Ellen dat aangevoeld hebben en dat ze dat gevoel tijdens de onderhandelingen gevolgd hebben.”

Behoud van de eigenheid.

PIA Group ondersteunt zijn accountancykantoren met een shared services model, waarbij een team van meer dan 40 mensen fulltime support levert in Operations, HR, IT, Digitalisatie, Finance en Marketing. Daarnaast kunnen de kantoren ook een beroep doen op de expertise van het PIA Advisoryteam. Het grote verschil met andere accountancygroepen is dat een kantoor binnen het PIA-DNA zijn eigenheid en naam behoudt. Dat was voor de EMD-vennoten een belangrijke reden om voor PIA Group te kiezen. “Het familiale kantoor waar onze klanten en onze medewerkers ooit voor gekozen hebben, blijft verder bestaan.”

Ruimte voor dynamiek.

Uiteraard waren er nog andere overeenkomsten tussen EDM en PIA Group die voor de match zorgden. “In de gesprekken met Steven en het PIA-team merkten we een hoge dynamiek en drive. Ook dat was voor Ellen en mij een grote motivator voor onze keuze”, vertelt Michael. “We zijn allebei nog té dynamisch om voor een puur verkoopscenario te gaan. We wilden toetreden tot een groep waarin we zelf als ondernemers nog een toekomst voor ons zagen. PIA Group biedt ons die mogelijkheid. We kunnen hier als kantoorhouders vanuit onze expertise echt meeschrijven aan het verhaal van de hele groep. Dat is een rol die we allebei met veel goesting op ons gaan nemen.”

Sterker in de war for talent

Voor de klanten van EMD betekent de toetreding tot PIA Group geen ingrijpende verandering. Al zullen ze wel degelijk de pluspunten ervaren. “Dankzij PIA Group staan we sterker in de war for talent die de accountancysector in zijn greep houdt”, zegt Ellen. “Een sterke groep die achter ons en onze medewerkers staat, maakt EMD als werkgever aantrekkelijker voor jong én ervaren talent. We hopen sneller de extra krachten te vinden waar we naar op zoek zijn. Dat heeft sowieso een positief effect op de dienstverlening. Tegelijk biedt de ondersteuning door PIA Group ons de ruimte om ons verder te focussen op datgene waar we het liefst mee bezig zijn. En dat zijn onze klanten.”

Nr. 1

PIA Group zit intussen ook niet stil. De groep praat met verschillende andere accountancykantoren en verwacht op korte termijn weer een aantal samenwerkingen te kunnen aankondigen. “Vandaag zijn we nr. 3 in het midsegment”, vertelt Steven Brouckaert. “We zijn in alle stilte tot die positie opgeklommen. Maar we moeten niet flauw doen. We hebben de ambitie om nr. 1 te worden. Daar blijven we verder aan werken met de steun van onze investeerder Baltisse, de private equitygroep van de familie Balcaen.”
Voor meer informatie over dit persbericht contacteer je Steven Brouckaert via steven@pia.be.
Over PIA Group
In een markt van schaalvergroting wil PIA Group doorgroeien tot een toonaangevende Belgische speler in accountancy- en advisorydiensten maar tegelijk de persoonlijke band tussen klant en medewerker niet verliezen. Daarom bouwen wij aan onze groei op basis van een continu uitbreidend netwerk van ondernemende vennoten. Dankzij de onderlinge wisselwerking tussen die partners en ons expertteams vinden ondernemers en particulieren in elk PIA-kantoor een individuele up-to-date service en knowhow, die echt bijdraagt tot hun professioneel succes en persoonlijk geluk. PIA Group werd opgericht in 2012 door Steven Brouckaert en telt vandaag in België 40 kantoren en meer dan 700 medewerkers.

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons