Investeringen

Financiering nodig? Ook de overheid helpt jouw (startende) onderneming.

Charlotte Backelandt
5 oktober 2023
Of jouw bedrijf nu in z’n kinderschoenen staat of niet: de kans bestaat dat de bank jouw vraag naar extra financiering weigert. Gelukkig kan je in zo’n geval rekenen op verschillende instellingen en organisaties. We zetten de belangrijkste informatie voor je op een rijtje.

Start-up, scale-up, eenmanszaak of mature kmo.

Iedereen kent het: de klassieke lening bij de bank. Maar naast deze lening zijn er nog heel wat alternatieve financieringskanalen waar jij als ondernemer op kan rekenen. Als eenmanszaak, kleine kmo of beginnende zelfstandige is een combinatie van verschillende financieringen namelijk vaak de beste keuze.
Niet alleen startende ondernemers maar ook groeibedrijven die een innovatief project willen opzetten kunnen genieten van voordelig lenen en extra financiële steun. Ook voor de opvolging van een zaak, een management buy-out of buy-in zijn er heel wat financieringsmogelijkheden.

Vlaamse ondernemers.

De Vlaamse Overheid vindt het belangrijk om Vlaamse ondernemers in elke fase van hun ondernemerschap te ondersteunen. Net daarom hebben zij de Participatiemaatschappij Vlaanderen, beter gekend als de PMV, opgericht waarmee ze veelbelovende ondernemingen ondersteunen met financieringsoplossingen op maat.
Zowel start-ups, scale-up, als kmo’s en grote ondernemingen kunnen bij hen terecht voor een uitgebreid aanbod. Denk hierbij maar aan startersleningen, cofinanciering, de winwin-lening en een waarborgregeling. Ook ondernemingen die een sterk businessplan hebben, maar nog geen omzet hebben gedraaid, zijn hier welkom.
Meer informatie over het PMV lees je hier.

Brusselse en Waalse ondernemers.

Ben je geen Vlaamse ondernemer maar woon je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of is je maatschappelijke zetel in Wallonië gevestigd? Ook dan kan je genieten van een financieel steuntje in jouw rug.
Brusselse ondernemers kunnen hiervoor terecht bij finance&invest.brussels, Waalse ondernemers kunnen dan weer aankloppen bij Sowalfin.

Met de ondersteuning van PIA Group wordt alles eenvoudiger.

Denk je aan te kloppen bij één van bovenstaande instellingen of organisaties? Neem dan zeker ook contact op met een PIA-expert. Er zijn namelijk heel wat aanvraagprocedures waarbij je onze hulp goed kan gebruiken. Daarbovenop zorgen we samen voor een onderbouwd dossier met een knaller van een businessplan.
Aarzel dus niet om contact op te nemen met een PIA-kantoor in jouw buurt. Wij helpen je graag verder.

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons