People

Onze CEO Nathalie Calle over Vrouwendag: "Ook als vrouw mag je in jezelf geloven en durven gaan."

Charlotte Backelandt
8 maart 2023
Vandaag is het internationale vrouwendag en dat laten we bij PIA Group niet zomaar passeren. We hebben namelijk heel wat straffe madammen aan het werk. Eén van deze dames is Nathalie Calle, de CEO van PIA Group. In die rol stuurt ze niet alleen het bedrijf aan, maar is ze voor velen ook een bron van inspiratie. Ze deelt graag haar mening over vrouwendag. 

Vrouwen worden vaak onderschat.

Voor Nathalie is het duidelijk: “In tegenstelling tot PIA Group krijg je als vrouw in de meer ‘klassieke’ organisatieculturen nog steeds niet dezelfde carrièrekansen als mannen. We worden vaak onderschat, waardoor we ons meer moeten bewijzen en verdedigen. Dat extraatje moet altijd aanwezig zijn, terwijl dat helemaal niet nodig is. Want we hebben ongetwijfeld dezelfde capaciteiten als mannen!”
Nog niet zo lang geleden was Nathalie op een netwerkevent waar ze quotes opving zoals “Oh, maar dat is een vrouw, dus dat kan ze waarschijnlijk niet…” en “Ja, maar een vrouw met zo’n grote ambities kan toch onmogelijk goed voor haar gezin zorgen?”. Geschokt was ze.
“Spijtig genoeg moet je ook nog in 2023 als vrouw dergelijke uitspraken aanhoren. Ondanks dat ik hier zelf amper mee geconfronteerd wordt, blijft dit toch wel de belangrijkste signaalfunctie van internationale vrouwendag. Als het van mij afhangt, is gender vandaag de dag niet meer relevant op de werkvloer”, vertelt Nathalie.

The sky is the limit!

Gelukkig zijn er anno 2023 heel wat bedrijven die, net als PIA Group, verder kijken dan de klassieke principes en volop inzetten op verandering. “Wij focussen ons meer op het individu dat matcht met ons DNA. Want iedereen zal zijn/haar/hun rol op een andere manier invullen. Daarom werken we bij PIA Group bewust met een mix van verschillende mensen, dynamieken en stijlen.”
“Het gaat ons dus niet om jouw gender, huidskleur of wat dan ook. Jouw waarden en normen, jouw drive en ambities: dat is wat telt voor ons! PIA Group hanteert het principe van ‘the sky is the limit’: je kan helemaal jezelf zijn en je bent vrij in het kiezen van jouw limieten. Bij PIA Group is iedereen gelijkwaardig en is gelijkheid gewoon vanzelfsprekend. Of het nu gaat om een correct en rechtvaardig loon, gelijke carrièrekansen of het doorbreken van het glazen plafond: bij PIA Group is het allemaal de normaalste zaak van de wereld”, legt Nathalie trots uit.

Geloof in jezelf en durf gaan!

Uiteraard heeft Nathalie zelf ook heel wat inspiratiebronnen en powervrouwen waar ze naar opkijkt: “Ik vind het fantastisch om te zien hoe succesvolle onderneemsters zoals Marianne De Backer (Vir Biotechnology), Katrien Vermeire (John&Jane) en Charlotte Matthys (Nona Gin) hun eigen weg belopen en een boeiende carrière uitbouwen. Ik heb ook enorm veel respect voor Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée, die zowel in hun sport als met hun sportbrand topprestaties hebben neergezet. Last but not least wil ik zeker Ursula von der Leyen nog vermelden, die zich ontpopt heeft tot een van de belangrijkste politica’s van onze tijd. Eén voor één denken ze slim na en hebben ze een ongelofelijke ondernemingsdrang. Ze zijn intelligent zowel op vlak van EQ als IQ!”
Ook al heeft Nathalie in haar carrière amper discriminatie ervaren, toch vindt ze het belangrijk om vandaag een duidelijke boodschap mee te geven: “Ik merk dat sommige vrouwen zichzelf soms (on)bewust beperkingen opleggen omdat dit op één of andere manier van hun ‘verwacht’ wordt. Maar het is niet omdat je als vrouw heel wat ambities hebt dat je tegelijk bijvoorbeeld geen goede moeder kan zijn. Waar een wil is, is ongetwijfeld een weg. Ook als vrouw mag je geloven in jezelf en durven gaan!”

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons