Pers

PIA Group en AccountingTeam vormen vanaf nu één team.

Stefan Knecht
19 januari 2023
GENT, 18 JANUARI 2023- PIA Group is vandaag de 3de grootste accountancy- en advisorygroep van België. Maar het bedrijf uit Gent heeft hoge groeiambities voor 2023. En de realisatie daarvan begint al vanaf januari met de toetreding van AccountingTeam, een accountantskantoor met 40 medewerkers en vestigingen in Kontich en Heist o/d Berg. De nieuwe partner wordt een van PIA Group’s speerpunten in de regio.

Kmo voor kmo’s.

AccountingTeam is een accountancyadviseur met een sterke reputatie in de wijde omgeving van Antwerpen. Ook in de rest van Vlaanderen heeft het kantoor heel wat klanten. Zij kunnen rekenen op een team van 40 medewerkers, die een volledige dienstverlening bieden.
“Wij omschrijven onszelf graag als een kmo voor de kmo’s”, zegt Geert Dilles. Hij is één van de vennoten die in 2005 aan het roer kwamen van AccountingTeam, samen met Philip Van Dijck, Caroline Mariën en Sandra Lenaerts. Dit viertal bouwde het kantoor uit met de ambitie om aan de hand van een efficiënte, digitaal volwassen service en (pro)actief advies echt een financiële rechterhand van de klant te worden.
“Ik denk dat we mogen zeggen dat we in die ambitie geslaagd zijn”, zegt AccountingTeam-partner Philip Van Dijck. “Onze approach slaat breed aan. Het klantenbestand van AccountingTeam start bij eenmanszaken, consulting- en managementvennootschappen en kmo’s maar telt ook grote bedrijven met internationale activiteiten. Daarnaast hebben we een afzonderlijke business unit voor medische beroepen.”

Een kwalitatief kantoor.

Steven Brouckaert, oprichter en voorzitter van PIA Group, is blij met de toetreding van AccountingTeam. “Wij zoeken met PIA Group naar kwalitatieve kantoren. En AccountingTeam voldoet zeker aan die definitie. Ze brengen ook heel wat advisory knowhow binnen, onder meer op juridisch en financieel vlak. Dat is weer extra kennis om te delen met onze kantoren. AccountingTeam zal op dat vlak dan ook een belangrijke rol spelen in onze organisatie.”

Win-win.

Beide partijen kijken uit naar de samenwerking. “AccountingTeam is altijd een ambitieus kantoor geweest. Maar hoe groter je wordt, hoe breder de investeringen die je moet doen. Binnen PIA Group deel je die inspanningen en kosten met de andere partners. Dat is echt een win-winsituatie die je bovendien toelaat om je te focussen op het servicen van je klanten.”

PIA Group: schaalgrootte met respect voor het lokaal DNA.

“Dat klopt”, zegt Steven Brouckaert. “PIA Group is graag anders dan anders. Wij combineren de wereld van schaalgrootte -bijna 50 kantoren, meer dan 900 medewerkers- met het DNA van een lokaal kantoor. Elk kantoor is voor ons een sterk merk, geleid door sterke ondernemers. Die kantoren gaan we maximaal ondersteunen in IT, digitalisatie, HR, marketing, operations en finance . Dat zijn domeinen die niet tot de corebusiness behoren van fiscale en financiële specialisten. Maar ze zijn wel essentieel om klanten een goede service te bieden. Daarnaast geeft PIA Group ook advisory support. Met deze aanpak zijn we echt uniek op de markt, niet alleen in België maar ook in Nederland.”
“De schaalgrootte van onze groep versterkt de lokale pluspunten in plaats van er een eenheidsworst van te maken”, vult Nathalie Calle, CEO van PIA Group België aan. “Klanten en medewerkers appreciëren dat.”

Continuïteit verzekerd.

Voor de klanten van AccountingTeam verandert er dus in de praktijk niet meteen iets. Geert, Philippe, Caroline en Sandra blijven aan boord van het kantoor en zullen even bereikbaar zijn voor de klanten. Ook de samenstelling van de klantenteams, die zich flexibel aanpast aan de competenties die de klant op een bepaald moment nodig heeft, blijft behouden. De continuïteit is dus verzekerd.
“Wij zien PIA Group als een accelerator”, legt Philip Van Dijck uit. “Het grotere geheel van PIA Group zal AccountingTeam helpen om nog beter op de noden en verwachtingen van onze klanten in te spelen. De meerwaarde van de toetreding zal geleidelijk aan duidelijk worden. The best is yet to come, zoveel is zeker.”
Voor meer informatie over dit persbericht contacteert u Steven Brouckaert via steven@pia.be.

Over PIA Group

In een markt van schaalvergroting wil PIA Group doorgroeien tot een toonaangevende speler in accountancy- en advisorydiensten maar tegelijk de persoonlijke band tussen medewerker en klant niet verliezen. Daarom bouwen wij aan onze groei op basis van een continu uitbreidend partnership van ondernemende vennoten. Dankzij de onderlinge wisselwerking tussen die partners en ons expertteams vinden ondernemers en particulieren in elk PIA-kantoor een individuele up-to-date service en knowhow, die echt bijdraagt tot hun professioneel succes en persoonlijk geluk. PIA Group werd opgericht in 2012 door Steven Brouckaert. De groep is actief in België en Nederland en telt bijna 50 kantoren en meer dan 900 medewerkers.

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons