Pers

PIA Group versterkt zich met de ervaring en jeugdige dynamiek van Filotax.

Stefan Knecht
10 maart 2023
ANTWERPEN, 10 maart 2023- PIA Group, de 3de grootste accountancy- en advisorygroep van België, mag weer een nieuw kantoor in zijn rangen verwelkomen. Ditmaal gaat het om Filotax uit Berchem. Met het kantoor, dat net iets meer dan een kwarteeuw bestaat, versterkt PIA Group verder zijn aanwezigheid in de Antwerpse regio. Steven Brouckaert, stichter en voorzitter van PIA Group, is blij met de aanwinst. “We hebben bij Filotax een mooie combinatie van knowhow, ervaring, jeugdige dynamiek en ambitie aangetroffen. Dat is een ideale mix voor een groep die hoog mikt.”

Het unieke concept van PIA Group.

PIA Group neemt financiële en strategische dienstverleners aan kmo’s over volgens een uniek concept. Het combineert de lokale sterktes van de partner met de schaalvoordelen van de groep. Elk bedrijf behoudt zijn naam, DNA en specifieke werkwijze. PIA Group is vooral ondersteunend aanwezig in domeinen zoals HR, IT en Digitalisatie, Operations, Marketing en -last but not least- Advisory. In een markt die geconfronteerd wordt met een snel evoluerend wettelijk kader, een doorgedreven digitalisatie én een “war on talent” is dat een samenwerkingsformule die heel wat zelfstandige accountantkantoren aanspreekt. Filotax uit Berchem is de nieuwste partner die in een toetreding tot PIA Group heel wat voordelen ziet.

Waarom Filotax snel overtuigd was.

Filotax werd 26 jaar geleden opgericht door gecertificeerd accountant Jean-Louis Verhaert (60) en gecertificeerd tax advisor Philippe Van Dieren (60). In de loop der jaren bouwden zij Filotax uit tot een gereputeerd kantoor met een team van 12 mensen. 4 jaar geleden kwam ook Jean-Louis’ zoon Gregory (32) aan boord. In 2021 werd hij de derde vennoot. De opvolging was zo verzekerd. Maar de drie partners waren het er roerend over eens dat PIA Group een ideale omgeving was voor het vervolgtraject van het groeiverhaal.

Filotax blijft Filotax, ook binnen PIA Group.

“De backofficedomeinen gaan steeds zwaarder wegen”, vertelt Philippe Van Dieren. “Denk maar aan de snelle evolutie van software en IT-toepassingen. Het volgen, selecteren en implementeren van tools kost uren van je tijd. Idem voor de inspanningen die je moet leveren om nieuwe medewerkers aan te trekken. Die tijd willen we liever aan onze klanten besteden. Binnen het concept van PIA Group kan dat. We hebben de markt verkend maar onze keuze was snel gemaakt. We wilden niet gewoon ons handelsfonds verkopen: we wilden Filotax blijven. PIA Group gaf ons die garantie. Na het eerste gesprek met Steven Brouckaert waren we eigenlijk al overtuigd. Tijdens de rest van de onderhandelingen werden we alleen maar bevestigd in onze keuze.”

Knowhow, ervaring, dynamiek en ambitie.

Steven Brouckaert is blij met het compliment van Filotax en geeft er meteen een terug: “Filotax is als kantoor een mooie aanwinst voor PIA Group. Het kantoor heeft een solide reputatie, een mooie klantenportefeuille van dienstverlenende bedrijven en vrije beroepen maar ook een heel sterk jong team. De gemiddelde leeftijd van de medewerkers hier is nog geen 30 jaar. En wat straf is: de helft van hen gaat momenteel voor zijn ITAA-titel. Kortom, we hebben hier een unieke combinatie van knowhow, ervaring, jeugdige dynamiek en ambitie aangetroffen. Dat is een ideale mix voor een groep als de onze die hoog mikt, niet alleen nationaal maar ook internationaal.”

Meer tijd voor de klanten.

De Filotax-vennoten twijfelen er niet aan dat hun klanten blij zullen zijn met de intrede van hun accountant in PIA Group. “Een persoonlijke aanpak staat centraal in onze visie op service”, beklemtoont Jean-Louis Verhaert. “We weten zeker dat onze klanten gaan voelen dat we ons beter kunnen focussen op hun zakelijke, fiscale en financiële uitdagingen. Bovendien verbreedt ons serviceaanbod dankzij de interne knowhow die we bij PIA Group kunnen sourcen. Ook dat zal op prijs gesteld worden.” Daarnaast hopen de partners dat PIA Group hen op korte termijn kan helpen met het vinden van extra medewerkers en de optimalisatie van hun IT. “We hebben met Filotax al heel wat digitale stappen gezet”, zegt Gregory Verhaert. “De klanten genieten bij ons vandaag al van veel voordelen van digitaal boekhouden. Maar er zijn zoveel mooie toepassingen die we graag nog willen implementeren om de ondernemers en vrije beroepers waar we voor werken nog meer tijdwinst en efficiëntie te bieden.”

Meebouwen aan PIA Group.

Philippe Van Dieren en Jean-Louis Verhaert zijn ook blij dat “hun” Filotax binnen PIA Group als naam én entiteit blijft bestaan en een mooie toekomst krijgt. “Gregory is de garantie op continuïteit en het voortbestaan van Filotax”, zegt Jean-Louis Verhaert. “Daarom wordt hij ook vennoot bij PIA Group. Wijzelf gaan ons nog een aantal jaren voor de volle 100% aan onze klanten wijden. Het managementluik dragen we met plezier geleidelijk over aan de volgende generatie.” Gregory ziet die uitdaging alvast helemaal zitten: “Bij PIA Group word je echt een partner van de groep. Je trekt dus niet alleen aan je kantoor maar ook aan het grotere geheel. Dat is extra motiverend.” Nathalie Calle, CEO van PIA Group, bevestigt dat. “Wij zoeken naar partners die actief mee willen bouwen aan ons verhaal. Met Filotax als kantoor en Gregory als vennoot hebben we weer heel wat jeugdige energie extra aan boord.”
Voor meer informatie over dit persbericht contacteert u Steven Brouckaert via steven@pia.be.
Over PIA Group
In een markt van schaalvergroting wil PIA Group doorgroeien tot een toonaangevende speler in accountancy- en advisorydiensten maar tegelijk de persoonlijke band tussen medewerker en klant niet verliezen. Daarom bouwen wij aan onze groei op basis van een continu uitbreidend partnership van ondernemende vennoten. Dankzij de onderlinge wisselwerking tussen die partners en ons expertteams vinden ondernemers en particulieren in elk PIA-kantoor een individuele up-to-date service en knowhow, die echt bijdraagt tot hun professioneel succes en persoonlijk geluk. PIA Group werd opgericht in 2012 door Steven Brouckaert. De groep is actief in België en Nederland en telt bijna 50 kantoren en meer dan 900 medewerkers.

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons