Pers

PIA Group versterkt zijn aanwezigheid in Limburg met LCA-Accomed.

10 oktober 2023
GENT, 10 oktober 2023 - PIA Group, de snelst groeiende accountancy- en advisorygroep van de Benelux blijft zijn voetafdruk in ons land verder uitbreiden. Ditmaal komt het overnamenieuws uit Limburg: Executive Chairman Steven Brouckaert en CEO Nathalie Calle mogen vandaag de toetreding van het kantoor LCA-Accomed uit Hasselt aankondigen. “LCA-Accomed heeft in Limburg in de loop van de jaren een ijzersterke reputatie opgebouwd bij kmo’s en vrije beroepen”, verklaart Steven Brouckaert. “Wij zijn bijzonder blij dat dit kwalitatief kantoor koos voor PIA Group’s unieke concept van lokale eigenheid binnen een sterke groep.”

LCA-Accomed: topservice voor kmo’s en medische beroepen.

LCA-Accomed werd in 2000 opgericht door Chris Vanoppen in Hasselt. Naarmate het kantoor groeide kreeg Chris als vennoot het gezelschap van Pierre Klassen, Jurgen Elsen, Wendy Brems en Francesca Rugiero. Het kantoor telt 28 medewerkers die samen zo’n 1.000 ondernemende Limburgers adviseren en boekhoudkundig begeleiden. LCA focust daarbij op kmo’s terwijl Accomed zich toelegt op vrije beroepen. Het belang van kwaliteit is de rode draad die beide afdelingen verbindt.

PIA Group: schaalvoordelen met respect voor de lokale identiteit.

“Het is dat streven naar kwaliteit dat ons onmiddellijk aansprak”, vertelt Steven Brouckaert. “We konden ook garanderen dat PIA Group niet aan die kwaliteitsambities zou raken. Integendeel, we willen ze alleen maar aanmoedigen. PIA Group biedt zijn partners de best of both worlds: schaalvoordeel met respect voor de lokale identiteit. We komen niet aan de naam en de fundamentele aanpak van het kantoor. We gaan de eigenheid nog meer versterken door ondersteuning te bieden in HR, IT, Finance, Operations, Sales & Marketing en Advisory. Zo kunnen onze mensen zich nog beter focussen op advies en begeleiding van klanten.”

Een uniek concept.

Het is die combinatie van schaalvergroting en respect voor lokale identiteit die PIA Group uniek maakt in de Benelux. Vandaag hebben in de markten waar de groep actief is al meer dan 30 lokale merken met meer dan 60 vestigingen gekozen voor dit concept. Chris Vanoppen en de andere vennoten doen dat nu ook. “We volgen de consolidatiegolf in de accountancysector al een tijdje en stonden sowieso positief t.o.v. toetreding tot een groep”, vertelt Chris Vanoppen. “Alleen al het feit dat je niet-kerntaken kan afstoten en meer tijd overhoudt voor klanten is een enorm pluspunt. Maar we wilden ook blijven ondernemen. Toen we met Steven Brouckaert in gesprek raakten, voelden we meteen dat hiervoor binnen PIA Group ruimte was. Vanaf dan ging het bijzonder snel.”

Positief voor de klanten.

Voor de klanten van LCA-Accomed verandert er eigenlijk niets. “Er komt kennis bij aangezien het team van LCA-Accomed nu bijkomend een beroep kan doen op de specialisten van PIA Group”, vertelt Chris Vanoppen. “De aanwezigheid van PIA Group in Nederland is ook een meerwaarde, aangezien meer en meer ondernemers in Limburg steeds internationaler actief zijn, en dus ook bij onze Noorderburen. En dan is er nog het feit dat we meer tijd kunnen spenderen aan advies. Zeker voor onze vermogende klanten is dat belangrijk. Financieel advies en successieplanning zijn twee van onze specialiteiten.”

Samenwerking.

Nathalie Calle, CEO van PIA Group is bijzonder blij met de toetreding van LCA-Accomed tot PIA Group. “Zij zijn een perfect voorbeeld van een accountancykantoor dat het PIA-DNA in zich heeft”, legt Nathalie uit. “Kwalitatief ondernemend maar met een partnership-spirit. Dat laatste is belangrijk want we respecteren de identiteit van een kantoor binnen PIA Group maar stimuleren ook de onderlinge samenwerking. Zo versterken onze lokale merken elkaar. Chris, Pierre, Jurgen, Wendy en Francesca hebben dat perfect begrepen. Ze hebben de eerste advisory-vragen al bij onze experts gelanceerd. Maar anderzijds gaan zij met hun kennis ook een bijdrage leveren tot onze knowhow.”

Nog kantoren geïnteresseerd.

PIA Group had al een aantal kantoren in Limburg, zoals Fineko. Met LCA-Accomed versterkt de Belgische-Nederlandse groep zijn aanwezigheid in de provincie. En er zijn nog gesprekken gaande. “Ik heb hier de voorbije maanden veel tijd doorgebracht en de dynamiek van de regio aan den lijve kunnen ondervinden”, vertelt Steven Brouckaert. “Om al die ambitieuze Limburgse ondernemers ons advies dichter bij jou te kunnen bieden, willen we graag nog wat extra kantoren aanklikken. Maar ook in de rest van de Benelux zijn heel wat kantoren geïnteresseerd om hun verhaal samen met ons te schrijven. U hoort nog van ons.”
Voor meer informatie over dit persbericht contacteert u Steven Brouckaert via steven@pia.be

Over PIA Group

In een markt van schaalvergroting wil PIA Group doorgroeien tot een toonaangevende speler in accountancy- en advisorydiensten maar tegelijk de persoonlijke band tussen medewerker en klant niet verliezen. Daarom bouwen wij aan onze groei op basis van een continu uitbreidend netwerk van ondernemende vennoten. Dankzij de onderlinge wisselwerking tussen die partners en ons expertteams vinden ondernemers en particulieren in elk PIA-kantoor een individuele up-to-date service en knowhow, die echt bijdraagt tot hun professioneel succes en persoonlijk geluk. PIA Group werd in 2012 opgericht in België door Steven Brouckaert. De groep is actief in de Benelux en telt meer dan 60 kantoren en 1.200 medewerkers.

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons