Pers

Van Looy Accountants wordt 10de kantoor van PIA Group in Antwerpen.

Stefan Knecht
3 april 2023
GENT, 3 APRIL 2023,- PIA Group blijft bijzonder actief op het overnamefront in de accountancywereld. Opnieuw is het een Antwerps kantoor dat toetreedt tot de 3de grootste accountancy- en advisorygroep van België. Van Looy Accountants heeft kantoren in Ekeren en Turnhout. Daarmee telt PIA Group nu al 10 vestigingen in de provincie. Over heel België zijn dat er nu bijna 50. En het einde is nog lang niet in zicht. “We merken dat een groeiende groep toekomstgerichte accountants openstaat voor onze unieke combinatie van schaalvoordeel en lokale sterkte”, zegt Steven Brouckaert, stichter en voorzitter van PIA Group.

Erik en Bart: een ijzersterk businessduo.

Het verhaal van Van Looy Accountants begint in de jaren ‘70 als leerkracht Fons Van Looy in bijberoep een eenmansboekhoudkantoor inricht op zijn zolderkamer in Merksem. Sinds die bescheiden start is Van Looy Accountants uitgegroeid tot een toonaangevend accountancy- en advisorykantoor in de regio Antwerpen met 2 vestigingen -een in Ekeren en een in Turnhout. Daar geven elke dag meer dan 40 medewerkers het beste van zichzelf voor een snelgroeiend klantenbestand, dat grotendeels uit kmo’s bestaat.
De dagelijkse leiding Van Looy Accountants is in handen van Erik Van Looy -zoon van de stichter- en Bart Sommen. Zij leerden elkaar kennen na omzwervingen bij respectievelijk KPMG en Deloitte. Door te praten merkten ze dat ze over heel wat aspecten van het ideale accountancykantoor hetzelfde dachten, of het nu over de businesspijlers, de waarden of het belang van mensen ging. Een samenwerking lag voor de hand. Zo werd een ijzersterk businessduo geboren. Dat bewijst de groei van Van Looy Accountants.

Waarom enkel met PIA Group is gesproken.

Vandaag slaat dit duo de handen in elkaar met PIA Group. En dat is niet toevallig. “We wilden verder groeien en daarbij waren er eigenlijk maar twee opties”, zegt Erik Van Looy. “Ofwel op eigen houtje. Ofwel met PIA Group. Het is het tweede geworden. We geloven dat de ondersteuning van een grotere groep ons kan helpen om focus te houden en snelheid te maken. Maar tegelijk willen we als Van Looy Accountants ook onszelf blijven. Dat maakte de keuze simpel: PIA Group is de enige accountancygroep die het DNA van een kantoor na een overname respecteert. Met andere groepen hebben we dan ook niet gesproken.”

PIA Group raakt niet aan de lokale sterktes van kantoren.

Steven Brouckaert, stichter en voorzitter van PIA Group, bevestigt dat respect voor het kantoor-DNA: “Wij zijn bewust anders dan de anderen daarin. Dankzij onze schaalgrootte kunnen we accountancykantoren een efficiënte ondersteuning bieden in heel wat domeinen. Samen met hen kijken we waar hun supportnoden liggen in operations, IT, digitalisatie, finance, marketing en advisory. Maar tegelijk huldigen we bij PIA Group ook het credo Don’t fix what isn’t broken. Aan de sterkes van de eigen lokale aanpak van een kantoor raken we vooral niet. Zij zijn de kern van het ondernemerschap van onze partners. En die business drive willen we vooral aanmoedigen. Hij is cruciaal voor de organische groei van PIA Group.”

Een gedeelde mensgerichte aanpak.

Maar wat is dat DNA van Van Looy Accountants dan precies? Bart Sommen: “Het mensgerichte staat centraal in alles wat we doen. Zo maken we in vergelijking met onze collega’s veel meer tijd voor de begeleiding van onze klanten. Elk kwartaal bezorgen we hen een businessplan met een budget en een toelichting, die we regelmatig ook live bespreken. Dat laat ons toe om veel proactiever mee te denken. We merken dat kmo’s dat niet gewend zijn. Maar ze appreciëren het enorm.” Nathalie Calle, CEO van PIA Group pikt daarop in. “Toen Bart en Erik over hun kwartaalbusinessplannen begonnen, wist ik meteen dat we met de juiste mensen aan tafel zaten. Een overname is voor PIA Group veel meer dan een financiële transactie. In ons samenwerkingsverband is een waardenmatch minstens zo belangrijk. Zo’n businessplan is de PIA-slogan Advies dichter bij jou in de praktijk.”
Diezelfde mensgerichte aanpak vind je ook terug in de manier waarop Van Looy Accountants het vinden, boeien en binden van medewerker aanpakt. “Het is hier niet de Grote Bart & Erik Show”, legt Erik uit. “Wij geven mensen heel wat verantwoordelijkheid. Wij willen een uitdagende werkomgeving bieden met ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling.

Groei ondersteunen.

Van Looy Accountants rekent op PIA Group voor de ondersteuning van de organische groei. Tegelijk kijken Erik Van Looy en Bart Sommen ook naar nieuwe samenwerkingen met collega’s. Steven Brouckaert bevestigt dat hij samen met Nathalie Calle en het Management Team, klaarstaat om hen hierbij te helpen. “Dit illustreert nog maar eens dat PIA Group echt gelooft in het ondernemerschap van zijn kantoren en dat alleen maar wil stimuleren. Dankzij die gecumuleerde lokale business drive kunnen we op steeds grotere én bredere schaal het verschil maken in de markt. We merken dat een groeiende groep toekomstgerichte accountants openstaat voor de propositie van PIA Group. Het stijgende aantal gesprekken bewijst dat. Ja, er zitten nog heel wat overnames aan te komen.”
Voor meer informatie over dit persbericht contacteert u Steven Brouckaert: steven@pia.be
Over PIA Group
In een markt van schaalvergroting wil PIA Group doorgroeien tot een toonaangevende speler in accountancy- en advisorydiensten maar tegelijk de persoonlijke band tussen medewerker en klant niet verliezen. Daarom bouwen wij aan onze groei op basis van een continu uitbreidend partnership van ondernemende vennoten. Dankzij de onderlinge wisselwerking tussen die partners en ons expertteams vinden ondernemers en particulieren in elk PIA-kantoor een individuele up-to-date service en knowhow, die echt bijdraagt tot hun professioneel succes en persoonlijk geluk. PIA Group werd opgericht in 2012 door Steven Brouckaert. De groep is actief in België en Nederland en telt bijna 50 kantoren en meer dan 900 medewerkers.

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons