E-commerce

Webshopeigenaar met buitenlandse btw-verplichtingen? Met de Btw E-Commerce Scan vul je de OSS-aangifte juist in.

Glenn Van Hemelrijck
25 januari 2024
Ben je een webshopeigenaar en heb je buitenlandse btw-verplichtingen? Dan is het belangrijk dat je de OSS-aangifte correct invult. Want alleen zo vermijd je dat je in alle EU-lidstaten aangifte moet doen. Om hier optimaal mee van start te gaan, hebben onze btw-experts een Btw E-Commerce Scan ontworpen. Meer informatie lees je in dit artikel.

Weinig tijd? In deze video vertelt onze expert jou de belangrijkste punten.

Neem je liever alles rustig door? Lees hier meer details over de OSS-aangifte.

De afgelopen jaren zijn de internetverkopen enorm gestegen. Steeds meer ondernemingen starten zelf een webshop of maken gebruik van grote platformbedrijven zoals Bol.com of Amazon. Bied je als onderneming hierbij ook goederen en/of diensten aan klanten buiten België aan? Dan kom je al snel in aanraking met buitenlandse btw-verplichtingen.  
Gelukkig is er de OSS-aangifte om te vermijden dat je in alle EU-lidstaten aangifte moet doen. Deze One Stop Shop is een vereenvoudigd, intra-Europees rapporteringsproces onder de vorm van een geconsolideerde btw-aangifte die jouw buitenlandse btw-verplichtingen beperkt.

Btw E-commerce Scan

De OSS-aangifte er is om webshopeigenaars te helpen. Toch merken we dat deze wetgeving vaak voor moeilijkheden zorgt. Veel ondernemers kennen de aangifte niet, of vullen het incorrect in.
Daarom hebben onze btw-experts een Btw E-Commerce Scan ontwikkeld. Aan de hand van een eenvoudige vragenlijst en een aantal documenten maken onze specialisten een grondige analyse van jouw supply chain. Na afname van de scan mag je heel wat zaken verwachten:
  • Een duidelijke conclusie of de OSS-aangifte al dan niet kan worden toegepast op jouw onderneming.
  • Als je de OSS-aangifte vandaag al toepast: of de toepassingsvoorwaarden al dan niet zijn vervuld. Dat is belangrijk om boetes te vermijden.
  • Een reeks aanbevelingen om jouw btw-rapporteringsverplichtingen te optimaliseren. Na de Btw E-Commerce Scan heb je een duidelijk zicht op wat er eventueel aan jouw btw-rapporteringsverplichtingen verbeterd kan worden.
Kortom: een scan met een snel resultaat. Want al na één week heb je de resultaten binnen. Daarbovenop betaal je geen euro btw te veel en vermijd je boetes.
Wil je gebruik maken van onze Btw E-Commerce Scan? Of heb je een vraag over de OSS-aangifte? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons