Slimme rapportering voor een optimaal inzicht in data.

Waar accountancy traditioneel focust op klassieke financiële rapportering rond balansen, cashflow en marges, gaan de digitalisatie-experts van PIA Group een stuk verder. Zij helpen je bij het bepalen, monitoren en rapporteren van specifieke KPI’s die écht relevant zijn voor jouw onderneming. Ze focussen zich niet enkel op de financiële, maar ook op de operationele cijfers.

Alle info en cijfers die je nodig hebt om je bedrijf beter te managen.

Wil je de cijfers van je groep op regelmatige basis geconsolideerd raadplegen? Wil je je maandelijkse cijfers benchmarken met een accuraat budget? Of wil je toekomstige cashtekorten vermijden met een cash forecasting? Onze experts staan voor je klaar met een slimme rapportering. Zo zorgen ze bijvoorbeeld via Business Intelligence-, rapporterings- en consolidatietools voor de automatisering van het financial reportingproces. Tijd die vroeger misschien naar input ging om de rapportering op punt te stellen, kan nu besteed worden aan analyse. Het resultaat: échte, concrete inzichten op maat van jouw zaak. Zo wordt je finance-afdeling een echte partner die toegevoegde waarde levert voor de andere afdelingen binnen je bedrijf.

Hoe we jou met rapportering kunnen ondersteunen.

De power van Business Intelligence

Business Intelligence (BI) is als een slimme mix van bedrijfsanalyse, datamining, datavisualisatie, datatools en infrastructuur. BI draait er simpelweg om dat je een duidelijk beeld krijgt van je bedrijfsgegevens en die gegevens gebruikt om aanpassingen te maken, inefficiënties te vinden en je snel aan te passen aan veranderingen in de markt.

Als je meer actiegerichte inzichten wil halen uit data, staan onze Business Intelligence experts voor je klaar.

Financial reporting van KPI tot financial dashboard.

Krijg je momenteel slechts één of enkele malen per jaar inzicht in je financiële cijfers? Merk je dat jouw bedrijf nog vaak op intuïtie wordt geleid? Of kost het opstellen van maandelijkse rapporten of een jaarrekening nog steeds veel tijd en moeite? Onze experts staan klaar om je te helpen bij het opzetten van een heldere financiële rapportering.

Operationele rapportering om je bedrijf beter te begrijpen.

Traditionele financiële verslaggeving biedt meestal enkel een algemeen overzicht van de stand van zaken in je bedrijf. Ze kunnen informatie geven over je marges, maar bieden weinig inzicht in de redenen waarom sommige marges kleiner zijn dan andere. Onze reporting- en Business Intelligence-experts helpen je bij het opzetten van een operationele rapportering die op dag,- week- of maandbasis de belangrijkste KPI’s toont en zo concrete, praktische inzichten genereert.

Budgetteringen waar je op kan rekenen.

Een realistische budgettering is cruciaal in het beheer van je onderneming. Het laat je toe om de inkomsten en uitgaven van je bedrijf onder controle te houden, te toetsen en beter te voorspellen. Een accuraat opgesteld budget is ook onontbeerlijk als je de prestaties van je bedrijf wilt meten.

Cash forecasting om beter vooruit te kijken.

Cash forecasting is een onmisbare managementtool voor jou als je vaak schommelingen in de beschikbare cash in je bedrijf opmerkt. Onze experts leren hoe je deze schommelingen in de toekomst beter kunt voorspellen, zodat je je financiering beter kunt afstemmen op de behoeften van je cashnoden.

Consolidatie: een sluitend totaaloverzicht.

Wanneer je een groep van vennootschappen beheert is het belangrijk om de cijfers ook regelmatig op geconsolideerde basis te kunnen bekijken. Steeds vaker vragen aandeelhouders en banken om periodiek geconsolideerde cijfers aan te leveren.

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons