Onze diensten

Business Intelligence

Heb je het gevoel dat de efficiëntie van je onderneming wel een boost kan gebruiken? Onze experts in Business Intelligence helpen je de processen binnen je organisatie te optimaliseren en digitaliseren. Via geautomatiseerde rapporteringstools zorgen ze voor de juiste inzichten in de werking van jouw onderneming. Zo kan jij concrete acties ondernemen om je beleid nog verder te stroomlijnen.

Operationele rapportering.

Waar accountancy traditioneel focust op klassieke rapportering rond balansen, cashflow en marges, gaan de Business Intelligence-experts van PIA Group een stuk verder. Zij helpen je bij het bepalen, monitoren en rapporteren van specifieke KPI’s die écht relevant zijn voor jouw onderneming. Bovendien zorgen ze voor de automatisering van het rapporteringsproces, zodat er meer tijd overblijft voor analyse. Het resultaat: échte, concrete inzichten op maat die heel wat toegevoegde waarde bieden voor alle afdelingen binnen je bedrijf.

Échte, concrete inzichten in financiële rapportage.

Traditionele financiële rapportage geeft in de meeste gevallen slechts een high-level beeld van waar je als bedrijf aan toe bent. Zo kan een financieel rapport je informatie verschaffen over je marges, maar die informatie levert je weinig inspiratie op voor je beleid als je niet weet waarom bepaalde marges kleiner zijn dan andere. De operationele rapportering van PIA Group zoomt in op het waarom achter je cijfers en genereert concrete, hands-on inzichten die je helpen om meteen gericht bij te sturen.

Geautomatiseerd en 100% op maat.

De beste inzichten vertrekken van de juiste data. Onze experts gaan na waar jouw data zich schuilhouden en helpen ze te ontsluiten door ze op de juiste manier te structureren en analyseren. Zo kunnen ze unieke inzichten distilleren, gebaseerd op echte data van jouw bedrijf, jouw doelgroep en jouw sector. Het rendement van een project in je bouwbedrijf berekenen? De graad van afwezigheid in je dienstenbedrijf monitoren?
Of de productiecapaciteit van je productiebedrijf opvolgen? In welke sector je ook actief bent: door de juiste analyses te koppelen aan de juiste data zorgen onze experts voor concrete rapportage met inzichten waar je écht iets aan hebt. Daarbij stappen we af van de arbeidsintensieve en foutgevoelige Excel-sheets en zetten we maximaal in op automatisering via Business Intelligence-tools.

Hoe digitaal is jouw bedrijf?

Vraag vandaag nog onze digitale quickscan aan!

Gerelateerd nieuws

Ontdek al het nieuws

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons