Accountants aan de IJzer als adviseur voor jouw managementvennootschap

De juiste btw-aanpak kan je kmo heel wat geld besparen, maar de regelgeving is complex. Als ondernemer is het dan ook onbegonnen werk om je alle ins en outs eigen te maken. Onze experts staan daarom voor je klaar en helpen je een weg door de chaos te banen.

Stijgende populariteit

Anno 2024 zijn managementvennootschappen enorm populair. Terwijl er in 2019 nog 41.510 Belgen met een managementvennootschap waren, zijn dat er in 2023 al 76.578. De aantallen nemen jaarlijks dus fors toe. Ook Accountants aan de IJzer voelt deze beweging: “We hebben heel wat vrije beroepers zoals artsen in ons klantenbestand die steeds vaker de overstap maken”, vertelt Jamie Deprince.

Doordachte keuze

Maar let op: dankzij de stijgende populariteit bekijkt de fi scus de managementvennootschap vaak als een manier om belastingen te ontwijken. Daarnaast moet je ook goed opletten dat je niet als schijnzelfstandige wordt beschouwd. “Het is noodzakelijk dat dit een doordachte keuze is. Ons advies bij de oprichting en het beheer van je managementvennootschap is dus essentieel!”

Voor- en nadelen afwegen.

Het oprichten van een managementvennootschap kan een positief eff ect hebben op jouw aansprakelijkheid, belastingdruk, persoonlijk vermogen en het verspreiden van je risico’s. Maar is dat ook in jouw situatie het geval? De experts van Accountants aan de IJzer bekijken wat voor jou de beste keuze is.

Vragen of onduidelijkheden?

Accountants aan de IJzer helpt je graag! Neem contact op met ons kantoor.

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons