Advocaat versus Legal Advisor

Wie iets mispeuterd heeft, neemt best een advocaat onder de arm. Maar is dat ook de beste keuze als je als ambitieuze kmo juridisch advies nodig hebt? Niet noodzakelijk, volgens kantoorverantwoordelijke Diego Grootaerd. 

Defensief of bemiddelend?

De insteek is volledig anders. Advocaten vertrekken vanuit een defensieve instelling. Ze gaan bijna altijd uit van een conflict. Bij ons is dat niet zo. De Legal Advisors van PIA Group analyseren je situatie en stellen de optimale, bemiddelende juridische strategie voor om je doelen te bereiken.
Als fiscaal jurist vertrekken we vanuit jouw situatie, niet vanuit een juridisch kader.
Diego Grootaerd, kantoorverantwoordelijke bij Accountants aan de IJzer

In welke situaties kunnen kmo’s bij Accountants aan de IJzer terecht?

"Juridisch advies groeit mee met de bedrijven van onze klanten. Als het nodig is, brengt ons kantoor de klant in contact met de Legal Advisors van PIA Group. Zij helpen bij alles van oprichtingen tot overnames en vereffeningen."

Wat is de grootste meerwaarde van juridisch advies via Accountants aan de IJzer?

Omdat we onze klanten kennen, houden we altijd rekening met het volledige plaatje. Ons advies is dus nooit alleen gebaseerd op juridische implicaties, maar bijvoorbeeld ook op praktische en fi scale gevolgen. Hierdoor kunnen kmo’s in elke situatie een weloverwogen, geïnformeerde beslissing nemen. Daarbovenop zorgt onze constructieve, bemiddelende aanpak voor een meer kwalitatieve overeenkomst waar alle partijen zich in kunnen vinden. En dat moet altijd het doel zijn, toch?

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons