Btw-advies bij PIA Group

De btw-regeling is complexe materie en wordt vaak stiefmoederlijk behandeld. Onterecht, want bij PIA Group weten we dat een juiste btw-aanpak je net heel wat geld kan besparen. Daarom helpen onze experts je de regels correct toe te passen en je flows en btw-aangiftes van A tot Z te optimaliseren. En omdat ze jou en je bedrijf écht kennen, is hun aanpak altijd volledig afgestemd op jouw realiteit. Zo weet je dat je elke keer opnieuw alles uit je btw-aangifte haalt – op jouw manier.

Btw-aangifte.

De btw-regeling is complex, verandert continu en kent meer uitzonderingen dan regels. Dat maakt het vaak moeilijk om als ondernemer een juiste btw-aangifte in te dienen. Bij PIA Group kennen we het btw-stelsel door en door en helpen we je je aangifte te optimaliseren en 100% correct in te dienen. Zo kan jij elke keer weer op beide oren slapen.

Btw-strategie.

Op zoek naar een heldere langetermijnstrategie voor je btw-aanpak? De experts van PIA Group verdiepen zich in je onderneming, bestuderen je activiteiten en bepalen vooraf al waar je btw-pijnpunten zitten. Zo kunnen ze inspelen op zowel kansen als valkuilen en je btw-aanpak volledig op maat optimaliseren.

Ad-hoc btw-advies.

Vragen over de btw-regels rond wagens, doorfacturatie of onroerend goed? Ben je als één van de vele vrije beroepen onlangs uit de boot van de btw-vrijstelling gevallen? Of wil je investeren en heb je snel advies nodig? De experts van PIA Group staan klaar met advies voor al je kleine én grote btw-vraagstukken, zodat je in geen tijd juist geïnformeerd bent.

Btw voor starters.

Als starter word je voor het opzetten van je btw-structuur aan je lot overgelaten, en dat terwijl die structuur bepalend kan zijn voor de toekomst van je bedrijf. Ga je bijvoorbeeld voor een kwartaalaangifte, of een maandelijkse btw-aangifte? Onze btw-experts verdiepen zich in jouw onderneming en stippelen samen met jou de beste, meest voordelige aanpak uit.

Grootse plannen?

Wat je ook onderneemt, de kans is groot dat het een impact zal hebben op je btw-aangifte. Bespreek voor je de knoop doorhakt je plannen met onze experts en ze helpen je in geen tijd volledig geïnformeerd op weg.

Btw in het buitenland

In Europa is het vandaag eenvoudiger dan ooit om producten en diensten over de grenzen heen aan de man te brengen. Maar wat btw in het buitenland betreft, blijven internationale transacties een complex verhaal. Onze experts staan klaar om je flows en aangiftes zo te optimaliseren dat je altijd alles uit je onderneming haalt - waar je ook actief bent.

Btw-advies voor e-commerce.

De handel via digitale kanalen boomt en de EU zette onlangs een aantal initiatieven op om de Europese btw-regeling voor e-commercebedrijven te vereenvoudigen. Van dropshipping tot afstandsverkopen: onze experts in btw voor e-commerce wijzen je de weg en helpen je in elke situatie de juiste btw-structuur op te zetten.

Btw Medic Scan

Door een aantal recente wetswijzigingen is het btw-statuut van medische professionals een pak complexer geworden. De btw-vrijstelling voor diensten van medische verzorging is voortaan beperkt tot behandelingen met een therapeutisch doel. Voor alle andere diensten moet u aan uw patiënten btw-aanrekenen.

Maar wat valt nu precies onder de noemer “therapeutisch doel”? De Btw Medic Scan schept klaarheid door uw btw-statuut grondig door te lichten.

Onze kantoren

Ontdek alle kantoren

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons