Juridisch advies bij groei.

De groei van je onderneming kan heel wat vormen aannemen afhankelijk van je situatie en je persoonlijke ambities. Daarom staat PIA Group klaar met een breed aanbod services en betrokken experts die je bijstaan bij alles van een eenvoudige statutenwijziging tot een complexe overname. Zo kan jij je groei beheren en optimaliseren op een manier die bij je past, ondersteund door de beste juridische expertise.

Overnames.

Je groei boosten met een overname? Onze juridisch adviseurs staan je bij vanaf de eerste onderhandeling. Hun doel: een bemiddelend juridisch kader scheppen waarin alle partijen op een constructieve manier kunnen samenwerken. Om dat te verzekeren, helpen ze bij het vastleggen van duidelijke afspraken over sleutelpunten zoals het mechanisme van de aan- en verkoop, het financiële plan en de werking van de nieuwe vennootschap. Koop je aandelen, of investeer je in het handelsfonds?
Blijft de huidige eigenaar (tijdelijk) in de zaak na de overname, of niet? Onze experts zorgen ervoor dat alle vragen beantwoord zijn en dat alle gemaakte afspraken worden vastgelegd in een sluitende overnameovereenkomst.

Waardebepaling.

Of het nu voor een overname, een kredietaanvraag of een beursgang is: als je als onderneming wil groeien, moet je soms exact weten hoeveel je bedrijf waard is. Dankzij onze expertise in corporate finance zijn we bij PIA Group perfect geplaatst om je te helpen bij het bepalen van de waarde van je onderneming. Hoe die waardebepaling exact in zijn werk gaat en wat het resultaat is, hangt af van heel wat verschillende factoren. Daarom is het belangrijk je waardebepaling goed voor te bereiden.
Een eerste belangrijke stap in het bepalen van de waarde van je onderneming bij een overname of ander groeimoment, is het kiezen van de juiste waarderingsmethode. Er bestaan heel wat verschillende manieren om de waarde van je onderneming te bepalen.
Zo kan je de waarde van je bedrijf vastleggen op basis van de effectieve boekwaarde, op basis van de cashflow, of op basis van een vergelijking waarbij we jouw onderneming vergelijken met andere, soortgelijke bedrijven waarvan de waarde bekend is. Welke waarderingsmethode de juiste is, hangt af van de specifieke context van jouw onderneming.
Bovendien hangt ook de uiteindelijke waarde van je onderneming af van de omstandigheden. Hoeveel tijd heb je voor de deal rond moet zijn? Verkoop je aan een zakelijke partner, of laat je je onderneming over aan de volgende generatie? Ben je zelf vragende partij voor een overname, of niet? De corporate finance-experts van PIA Group stemmen hun aanpak af op de context van jouw groeimoment en helpen je de juiste waarderingsmethode te kiezen om op een gepaste manier de juiste waarde van je onderneming te bepalen.

Innovaties.

Groei gaat vaak gepaard met de ontwikkeling van nieuwe producten en services. Omdat onze experts net zo ondernemend en ambitieus zijn als jij, zijn ze erop gebrand je te helpen echt àlles uit je innovaties te halen.
Ze ondersteunen je onder meer bij het beschermen van je ideeën onder een patent, ze stroomlijnen je flows zodat je aanspraak kan maken op de innovatieaftrek én ze helpen je de netto-inkomsten uit patenten, auteursrechten, octrooien en nieuwe lanceringen financieel en fiscaal te optimaliseren – voor een gerichte, duurzame groei.

Investeringen.

Soms neemt de groei van een vennootschap fysieke vormen aan en dringt een switch naar een groter kantoor, een slimmer magazijn of een nieuwe productiefaciliteit zich op. De juridische experts van PIA Group helpen je bepalen welke investeringen haalbaar en wenselijk zijn en hoe je je investering fiscaal kan optimaliseren.
Omdat onze experts ook zelf ondernemers zijn, denken ze bovendien verder en bekijken ze bijvoorbeeld ook de opties om delen van je pand door te verhuren, om in te zetten op duurzame alternatieven, en nog veel meer. Zo kan je bij PIA Group op beide oren slapen dat je persoonlijke financiële adviseurs altijd je volledige plaatje in het achterhoofd houden.

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons