Het aankooptraject

Een bedrijf kopen of overnemen? Daar kunnen heel wat diverse redenen voor zijn. Maar één ding is zeker: je wilt groeien. En daar ondersteunen onze M&A-specialisten jou graag bij. Ze

Investeringscriteria en strategische doelstellingen

Een grondige bespreking van de investeringscriteria en strategische doelstellingen is essentieel voor een geslaagde aankoop of overname. Daarom onderzoeken we samen wie jij precies bent, waarom je een bedrijf wilt kopen of overnemen en met wie je deze samenwerking wilt aangaan.

Passend targetprofiel

In ons gedetailleerde targetprofiel bespreken we niet alleen van wie je wil overkopen, maar ook welk type bedrijf voor jou het interessantste is. Eens we de gepaste targets hebben gekozen, gaan we potentiële overnametargets in binnen als buitenland discreet benaderen en  voeren we verkennende strategische gesprekken om aansluitend met onze financiële bril de nodige waarderingsoefeningen uit te voeren.

Negotiatie en intentieverklaring

Een goed businessplan, een financiële analyse en een gepast financieel plan zijn fundamenteel voor een onderneming. We hechten hier dan ook veel belang aan vooraleer we overgaan tot de onderhandelingen en het opstellen van de intentieverklaring.

Closing en overdracht

Als koper heb je het recht om het bedrijf grondig te analyseren, en dat kan dankzij een due diligence. Hiermee wordt de exacte waarde en situatie van de onderneming die je wilt kopen of overnemen, bepaald. Ook de mogelijke risico’s en onzekerheden waarmee je als koper in aanraking kan komen, worden dan gepresenteerd.
Komen jij en de verkoper tot een akkoord? Dan kunnen we spreken van een succesvolle closing die wordt vastgelegd in een degelijk verkoopscontract (SPA), waarbij we maximaal risico’s proberen indekken.
Uiteraard kan je vanaf de voorbereidingen tot de effectieve overdracht steeds op onze M&A-experts rekenen.
Denk jij eraan om een bedrijf te over te nemen of heb je vragen?

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons