Btw-advies voor e-commerce.

De handel via digitale kanalen kent een ongeziene boom. En hoewel die laagdrempelige platformen en webshops heel wat commerciële kansen bieden, heeft de btw op e-commerce ook belangrijke implicaties voor je aangifte. Zie je als kleine e-commerceondernemer door het bos de bomen niet meer? Bij PIA Group staan we klaar met de nodige expertise om de btw voor je e-commerce te stroomlijnen en je snel en eenvoudig op weg te helpen.

Vereenvoudigde btw.

De EU heeft de plaatsbepalingsregels voor e-commerce sinds 1 juli 2022 volledig omgegooid. Als gevolg daarvan ben je als onderneming relatief snel verplicht om btw af te dragen in de zogenaamde ‘lidstaat van verbruik’. Om de administratieve last van die verplichting voor e-commercebedrijven te beperken, riep de EU gelukkig ook meteen de OSS-regeling in het leven.
Zo kan je als e-commercebedrijf alle B2C-diensten met een bijzondere plaatsbepaling en alle afstandsverkopen binnen de EU aangeven in één enkele OSS-aangifte, in te dienen in de lidstaat waar je onderneming is gevestigd. Voor afstandsverkopen met invoer van buiten de EU is de IOSS-regeling van toepassing. Het grote voordeel: je hebt als ondernemer geen btw-nummer meer nodig in elke afzonderlijk lidstaat. En omdat de experts van PIA Group je helpen om de OSS- en IOSS-aangiften juist in te dienen, ben jij zeker dat je in elk land aan alle wettelijke verplichtingen voldoet.

De Btw E-commerce Scan

De afgelopen jaren is het aantal internetverkopen enorm gestegen. Biedt u als onderneming hierbij ook goederen en/of diensten aan klanten buiten België aan? Dan komt u al snel in aanraking met buitenlandse btw-verplichtingen.

Met de Btw E-commerce Scan krijgt u na afloop een heldere samenvatting over hoe u de OSS-aangifte kan toepassen en of -als u ze reeds gebruikt- u dit correct doet.

Dropshipping: vloek of zegen?

Heel wat e-commercebedrijven zoeken hun heil in het zogenaamde dropshipping-systeem, waarbij de onderneming zelf geen voorraad heeft maar producten van een andere leverancier aanbiedt die de goederen rechtstreeks naar de eindklant verzendt. Dropshipping lijkt een ideale constructie omdat het de administratieve en commerciële flows van je onderneming behoorlijk vereenvoudigt, maar op vlak van btw heb je als ondernemer nog steeds heel wat verplichtingen in het land waar de eindklant is gevestigd. Écht zeker zijn dat dropshipping de meest eenvoudige en voordelige manier is om je webshop te runnen? Onze experts bekijken met plezier de beste aanpak voor jouw onderneming.

Internationale handel en btw in het buitenland.

Meer weten over de implicaties van internationale handel op je btw-aanpak? Bekijk ook onze diensten voor btw in het buitenland.

Onze kantoren

Ontdek alle kantoren

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons