Corporate finance bij PIA Group

Het dagelijkse financiële beleid van je onderneming stroomlijnen is één ding, maar om echt àlles uit je bedrijf te halen is ook een langetermijnplanning onmisbaar. De corporate finance-experts van PIA Group helpen je van bij de opstart met het opstellen van een solide financieel plan afgestemd op jouw professionele en persoonlijke ambities. Bovendien begeleiden ze je bij elke financiële mijlpaal: van overnames tot kredietaanvragen en nog veel meer. Zo maximaliseer jij keer op keer de waarde van je onderneming – tot op het moment dat je uitstapt.

Financieel plan.

Een goed financieel plan is één van de belangrijkste leidraden voor een onderneming. Bij PIA Group stellen we een solide financieel plan op dat je meteen een correct overzicht bezorgt van al je kosten, inkomsten en financiële middelen. Op basis daarvan kunnen we onder meer inschatten welke plannen haalbaar zijn, dossiers opmaken om investeerders te overtuigen, en monitoren of je onderneming financieel op koers zit.

Budgettering

Een inzicht in je kosten, opbrengsten en winsten is essentieel om doordachte keuzes te maken. Ben je op zoek naar een ondersteunende sparringpartner die jou hierbij kan helpen? Dan ben je bij PIA Group aan het juiste adres! Onze experts helpen je bij het opmaken van je budgetten en toetsen deze af met de werkelijke cijfers. Zo krijg jij de nodige rapportering die jou en jouw bedrijf op het juiste pad houdt.

Investeringsadvies

Of je nu investeert in groei, klanttevredenheid of productiviteit: als ondernemer wil je dat je investering het resultaat oplevert dat jij voor ogen had. Om die kans te vergroten, ondersteunen de experts van PIA Group je bij het bepalen van de juiste investeringsvorm, omvang én voorwaarden. Met hun onafhankelijke blik en jarenlange ervaring in investeringsadvies helpen ze je snel en doelgericht het onderscheid te maken tussen een blinde gok en een solide investering waar je onderneming in geen tijd de vruchten van plukt.

Verkoop, aankoop of waardebepaling van je onderneming.

Een fusie of overname is een belangrijke stap in de groei van je onderneming. Of je nu je bedrijf wilt verkopen, een ander bedrijf wilt overnemen, of nieuwsgierig bent naar de waardering ervan: PIA Group beschikt over de nodige experts om je hierbij te ondersteunen. Met onze persoonlijke benadering zorgen we voor duidelijke afspraken en leggen we de basis voor een vlotte afhandeling.

Structurering

De gepaste structurering is zowel vóór, tijdens als na de overname of verkoop van een bedrijf noodzakelijk. Is het niet slimmer om over te schakelen naar een patrimoniumvennootschap, managementvennootschap, holdingvennootschap of ander type vennootschap? Of twijfel je simpelweg wat de optimale financiële structuur voor jouw onderneming is? Geen zorgen: onze experts bekijken elk detail samen met jou.

Onze kantoren

Ontdek alle kantoren

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons