Corporate finance bij PIA Group

Het dagelijkse financiële beleid van je onderneming stroomlijnen is één ding, maar om echt àlles uit je bedrijf te halen is ook een langetermijnplanning onmisbaar. De corporate finance-experts van PIA Group helpen je van bij de opstart met het opstellen van een solide financieel plan afgestemd op jouw professionele en persoonlijke ambities. Bovendien begeleiden ze je bij elke financiële mijlpaal: van overnames tot kredietaanvragen en nog veel meer. Zo maximaliseer jij keer op keer de waarde van je onderneming – tot op het moment dat je uitstapt.

Financieel plan.

Een goed financieel plan is één van de belangrijkste leidraden voor een onderneming. Bij PIA Group stellen we een solide financieel plan op dat je meteen een correct overzicht bezorgt van al je kosten, inkomsten en financiële middelen. Op basis daarvan kunnen we onder meer inschatten welke plannen haalbaar zijn, dossiers opmaken om investeerders te overtuigen, en monitoren of je onderneming financieel op koers zit.

M&A.

Een overname is een grote stap op het groeipad van je onderneming. Bij PIA Group hebben we alle M&A-expertise in huis om een constructieve overname te verzekeren. We zorgen voor menselijke onderhandelingen en goede afspraken en leggen zo de basis voor een vlotte afhandeling. Bovendien staan onze experts je voor en na de overname bij met strategisch advies om de nieuwe entiteit naadloos in je onderneming te integreren.

Verkoop.

De verkoop van je vennootschap is voor jou als ondernemer een cruciaal moment om je privévermogen en je levensstandaard veilig te stellen. Om dat te garanderen, helpen de corporate finance-experts van PIA Group je de verkoop optimaal voor te bereiden. Ze zorgen voor een heldere balans en gaan samen met jou en de kopende partij op zoek naar de meest geschikte formule voor een constructieve, productieve verkoop.

Waardebepaling

Of het nu voor een overdracht, een kredietaanvraag of een beursgang is: voor heel wat plannen is het essentieel om de exacte waarde van je onderneming te kennen. Maar die is vaak afhankelijk van de situatie én het type onderneming. De experts van PIA Group bekijken welke waarderingsmethode relevant is en houden rekening met alle mogelijke omstandigheden om zo de juiste effectieve waarde te bepalen.

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons