Digitale transformatie: een digitale stap voorwaarts.

Efficiënter samenwerken, beter onderbouwde beslissingen nemen gebaseerd op data, klantvriendelijkheid optimaliseren, een concurrentieel voordeel krijgen in jouw sector: zie je jouw bedrijf groeien op basis van deze doelstellingen? De digitale experten van PIA Group helpen je met een succesvolle digitale transformatie van jouw onderneming.

Een Digital Transformation Strategy op maat van jouw onderneming.

Onze digital transformation experts bekijken jouw digitale uitdagingen niet als IT’ers maar als ondernemers en financiële bedrijfsadviseurs, die de werking van bedrijven vanbinnen en vanbuiten kennen. Daarom sluiten hun oplossingen perfect aan op je bedrijf en je processen. Je ontdekt het verschil in aanpak al tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek.

Je weet waar je digitaal naartoe wil?

De digital transformation experts van PIA Group helpen je om je plannen concreet te maken. Of je nu AI wil introduceren om de customer experience te verbeteren, meer inzicht wil krijgen in je cijfers of je supply chain efficiënter wil organiseren met ERP: zij ondersteunen je bij de selectie van de juiste technologie en de implementatie ervan.

Onze specialisaties voor jouw digitaal succes.

Een geslaagde ERP implementatie.

Met de uitrol van een ERP automatiseer je cruciale bedrijfsprocessen en breng je ze samen in één overzichtelijk systeem. Het resultaat? Je onderneming wordt operationeel efficiënter, doorlooptijden verkorten en kosten verlagen. Bovendien krijg je via dashboards een beter inzicht in de performantie en rendabiliteit van je bedrijf. Zo bevorder je de communicatie en samenwerking tussen collega’s, afdelingen en locaties, zelfs in internationale organisaties. Een belangrijke stap in de digitale transformatie van jouw organisatie.

Digitale boekhoudpakketten die inzicht bieden.

Je boekhouding digitaliseren door over te stappen op een cloudbased boekhoudpakket heeft heel wat pluspunten. Je kan diverse financiële en boekhoudgerelateerde taken automatiseren. Ook data uitwisselen met andere softwarepakketten, zowel binnen je bedrijf als met klanten en je accountant gaat veel vlotter. Bovendien krijg je met een digitaal boekhoudpakket ook real time inzicht in je bedrijfsfinanciën. Dat helpt je als ondernemer om op elk moment de juiste beslissingen te nemen.

Meer persoonlijke service dankzij CRM.

CRM is de afkorting van Customer Relationship Management. Met een CRM-systeem geef je een digitale boost aan de marketing, verkoop en serviceactiviteiten van je onderneming. CRM laat je toe om klantendata te automatiseren en te integreren zodat er bij elk contactmoment een heel persoonlijke klantervaringen ontstaat. Dat vertaalt zich in een nog sterkere klantenbinding en de bijhorende meerverkoop. Een CRM-systeem is uiteraard ook de aangewezen tool om een salespipeline op te zetten, aan lead generation te doen of marketingprogramma’s uit te bouwen.

Minder fouten dankzij softwarekoppelingen op maat.

Je hebt het gehad met dubbele registraties? Je wil af van de foutenlast die daarvan het gevolg is? Reken op de digitale adviseurs van PIA Group. Zij zorgen voor maatkoppelingen tussen je verschillende softwarepakketten. Daardoor zijn de data in elke tool die je gebruikt identiek. Dat leidt tot een aanzienlijke vermindering van fouten, de versnelling van bedrijfsprocessen en -last but not least- een algemene verhoging van de productiviteit van je onderneming.
In een steeds meer digitaal wordende wereld is het noodzakelijk om je bedrijfsprocessen optimaal te digitaliseren anders loop je achter de feiten aan.
Jordy De Block, business consultant

Je weet niet goed hoe je aan digitalisatie moet beginnen?

Soms weet je als ondernemer dat je bedrijfsprocessen efficiënter kunnen. Maar het is niet altijd eenvoudig om vast te stellen wat er precies moet veranderen en hoe. Zorgt een softwarekoppeling voor minder manueel werk? Kan je supply chain efficiënter? Helpt AI bij een vlottere verwerking van je inkoopfacturen? Om strategische pijnpunten in de werking van je onderneming te identificeren, analyseren onze digital transformation experts je processen tot in detail en stippelen met jou je digitale roadmap uit.

Digitale transformatie op jouw tempo en op maat van jouw budget.

De digital transformation experts van PIA Group begrijpen dat het vooruitzicht van grote investeringen en de effecten van ingrijpende veranderingen soms angst inboezemen. Daarom houden ze bij de stroomlijning van je processen rekening met jouw tempo en jouw budget. In plaats van meteen voor een gigantisch transformatieproject te gaan, werken we stap voor stap en geven de voorkeur aan oplossingen die je onderneming op korte termijn maximale winst opleveren. Zo ben je zeker dat je op een haalbare, betaalbare manier concrete verbeteringen kan doorvoeren die niet alleen jou en je medewerkers maar ook je klanten blij maken. Het resultaat zal je snel in je cijfers zien.
Digitaliseren leidt niet enkel tot een hogere efficiëntie en dus tot tijds- en kostenbesparingen, maar zorgt er ook voor dat er veel meer data beschikbaar komt in je onderneming. En die kan dan weer gebruikt worden om je bedrijf gerichter aan te sturen
Philippe Van de Bossche, business consultant

Onze kantoren

Ontdek alle kantoren

Gerelateerd nieuws

Ontdek al het nieuws

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons