Juridisch advies bij het oprichten van een bedrijf.

Of je nu voor het eerst een eigen zaak opricht in de vorm van een vennootschap of op basis van jaren ervaring als ondernemer aan een nieuw zakelijk avontuur begint: bij PIA Group zorgen we voor een vlotte en 100% correcte oprichting – formaliteiten en contracten inbegrepen. Zo start je onderneming met een solide basis en kan jij je zonder zorgen concentreren op wat echt telt.

Wat is een goede oprichtingsakte?

PIA Group adviseert je bij het opstellen van een oprichtingsakte op maat. Zo hoef je niet terug te vallen op een standaardcontract en kan je rekenen op een solide juridisch document dat rekening houdt met elk aspect van je nieuwe zaak. Onze experts zorgen onder meer voor een correcte omschrijving van je activiteiten, ze leggen samen met jou de nodige bevoegdheden en flows vast, én ze zorgen ervoor dat je aansprakelijkheid als privépersoon beperkt blijft.

Wat is een aandeelhoudersovereenkomst?

Start je je nieuwe zaak samen met een vennoot? Dan helpen onze experts je bij het opstellen van een sluitende aandeelhoudersovereenkomst. Zo leggen ze in overleg met alle betrokken partijen onder meer vast hoe de winst van de vennootschap wordt verwerkt, wanneer en hoe aandelen kunnen worden overgedragen, en hoe nieuwe aandeelhouders zich kunnen inkopen.
Omdat onze experts ook zelf ondernemers zijn, denken ze bovendien een stuk verder dan andere adviseurs en nemen ze ook clausules op die zorgen voor een zorgeloze afwikkeling bij onvoorziene omstandigheden zoals ziekte of een overlijden. Allemaal zodat jij nooit voor verrassingen komt te staan.

Contracten.

Bij de oprichting van een nieuwe vennootschap worden heel wat nieuwe afspraken gemaakt. De juridische experts van PIA Group staan je bij om te verzekeren dat die afspraken op de juiste manier worden vastgelegd in wettelijke documenten – van de handelsovereenkomst voor je kantoor tot het arbeidscontract van je werknemers. Dankzij onze expertise in verschillende bedrijfsstructuren, disciplines en sectoren kan je bij PIA Group terecht voor alle mogelijke contracten – of je nu een ambitieuze eenmanszaak bent of een internationale holding.

Hoe maak je een financieel plan?

Een oprichting is het uitgelezen moment om stil te staan bij het langetermijnplan van je vennootschap. Bij PIA Group kan je daarom naast juridisch advies ook rekenen op de expertise van financiële en fiscale adviseurs. Zij helpen je bij het opstellen van een realistisch en solide financieel plan volgens jouw voorkeuren en ambities. Zo kan je op elk moment aftoetsen welke impact je plannen hebben op de financiële situatie van je vennootschap, en kan je je ambities op een duurzame manier waarmaken.

Onze kantoren

Ontdek alle kantoren

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons