Vermogensplanning bij PIA Group

Je onderneming is onlosmakelijk verbonden met je privésituatie en vice versa. Daarom vinden wij het bij PIA Group belangrijk om je te helpen je patrimonium voor elke fase in je leven optimaal te structureren – ook voor als je er niet meer bent. Omdat onze experts je onderneming en je privéleven door en door kennen, beschikken ze over een unieke panoramische kijk op je vermogen. Zo kunnen ze je keer op keer advies geven op basis van je werkelijke situatie – en de juiste prioriteiten.

Je financiële toekomst in kaart brengen.

Als ondernemer zijn je onderneming en persoonlijk vermogen één geheel. Daarom geloven we sterk in gecombineerd advies dat ook rekening houdt met de privébelangen van jezelf en je familie. Want ook je privévermogen laat je graag renderen.
Het sluitstuk van onze totaalservice is ons advies voor je persoonlijke financiële planning. Onze onafhankelijke specialisten die je persoonlijke financiën in kaart brengen, zorgen voor de optimale planning op jouw maat.  Dit met een duidelijk zicht op de situatie van morgen.
 Heb ik een goed overzicht van mijn totaal vermogen? Is mijn vermogen goed beschermd? Is er een juiste risicoafweging in de samenstelling van het vermogen? Op deze vragen  geven we graag antwoorden als we jouw persoonlijke vermogensbalans opmaken en je vermogensbouwstenen in kaart brengen.

Vermogensplanning.

Het uitgangspunt voor vermogensplanning is even eenvoudig als complex: wat bezit je momenteel, wat verwacht je nog, en wat wil je met je vermogen doen – op korte en lange termijn? Op basis van jouw ambities en levensfase stippelt je PIA-adviseur samen met jou een vermogensplanning uit om te bepalen hoe je je vermogen best structureert en hoe je middelen uit je vennootschap op een optimale manier naar je privévermogen brengt.
Bij PIA Group zorgen we niet alleen voor goed onderbouwd advies, maar willen we samen concrete resultaten bereiken. We bespreken een actieplan en werken dat stap voor stap met je uit. Zo blijft het advies geen dode letter. We beseffen maar al te goed dat je als ondernemer opgeslorpt wordt door je dagelijkse taken en dat lange termijnplannen daardoor soms op de achtergrond geraken. Daarom proberen we een plan te maken dat solide genoeg is om ver vooruit te kijken.
Maar let op: we weten als geen ander dat alles aan evolutie onderhevig is. We vinden het dan ook belangrijk om geen eenmalig advies te geven, maar het plan actueel te houden door een jaarlijks persoonlijk gesprek.

Pensioenopbouw

Onze PIA-experts zorgen voor een solide pensioenopbouw en brengen het nodige vermogen in kaart zodat je ook na de verkoop, overdracht of stopzetting van je onderneming je levensstandaard kan behouden.

Successieplanning.

Om een zorgeloze overdracht van je vermogen te garanderen, start je best zo vroeg mogelijk met de voorbereiding van je successieplanning. Omdat onze experts dicht bij jou staan en dus een goed beeld hebben van je vermogen en je persoonlijke situatie, zijn ze perfect geplaatst om je daarbij te ondersteunen. Je PIA-adviseur houdt rekening met het globale plaatje van jouw onderneming en privésituatie en helpt je navigeren doorheen de complexe wetgeving en mogelijkheden van successieplanning, schenkingen en nog veel meer. Zo kan jij je vermogen structureren zoals je het zelf wil – zelfs als je er niet meer bent.

Onze kantoren

Ontdek alle kantoren

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons