Onze diensten

Wat doet een ERP voor mijn onderneming?

Met een ERP (Entreprise resource Planning) breng je systemen en processen van je bedrijf op een geautomatiseerde manier samen om de financiën, verkoop, service en operaties te beheren. Dat levert je talrijke voordelen op, zoals een voelbare efficiëntieverbetering, betere besluitvorming, significante kostenbesparingen, duidelijke communicatie, verhelderende inzichten en een verhoogde gegevensbeveiliging. Om te profiteren van die pluspunten hoef je geen groot bedrijf te zijn. De digitale experts van PIA Group zorgen binnen een haalbaar budget voor een ERP-pakket op maat van je kmo.

Wat kost een ERP-systeem?

De prijs van een ERP-programma varieert sterk van bedrijf tot bedrijf. Telt je organisatie verschillende vestigingen? Zijn je bedrijfsprocessen complex? Is er nood aan maatwerk? Het heeft allemaal een invloed op de kosten.

De belangrijkste factoren op een rijtje.

Welk ERP-systeem past het best bij mij?

Een ERP-systeem helpt je om je organisatie te optimaliseren. Daarom is het heel belangrijk dat het 100% op jouw type organisatie is afgestemd. Heeft een standaardpakket zoals Exact Online of Robaws alles wat je onderneming nodig heeft? Of is de setup van een tailormade ERP-oplossing toch een beter idee? PIA Group is niet gebonden aan een partij maar adviseert en implementeert 100% onafhankelijk. Dat is jouw garantie op de juiste keuze.

Hoe verzeker ik me van een succesvolle ERP-implementatie?

Bij de uitrol van een ERP-systeem komt heel wat kijken. Maar als het stappenplan juist gevolgd wordt, kan er eigenlijk niets misgaan. Het belang van de laatste fase, waarbij je medewerkers vertrouwd worden gemaakt met systeem, is daarbij niet te onderschatten. De experts van PIA Group hebben heel wat ervaring met succesvolle ERP-implementaties van verschillende omvang, en dat in de meest uiteenlopende sectoren. Vraag gerust om een case study aan je voor te stellen.

7 tips van onze ERP-experts

✔️  Breng je processen en de functionele vereisten voor het ERP vooraf in kaart
✔️  Bereken de verwachte ROI van het ERP-systeem
✔️  Betrek je key-users en mensen op de vloer
✔️  Calculeer ook voldoende interne tijd
✔️  Ga voor een procesmatige aanpak in fases.
✔️ Anticipeer op de toekomstige behoeften van de organisatie
✔️  Wees transparant en communiceer helder over de vooruitgang van je ERP-systeem

Een ERP-systeem op maat van jouw kmo?

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons