Filotax

Filotax: jouw accountantskantoor waar een persoonlijke, no-nonsense aanpak voorop staat. Al meer dan 20 jaar staan Gregory Verhaert, Philippe Van Dieren en Jean-Louis Verhaert samen met hun getalenteerd team voor jou klaar in Berchem. Of je nu een starter of ervaren ondernemer bent: je kan gegarandeerd rekenen op ons gedreven team. Jou ontzorgen met ons kwalitatief en stipt advies? Da’s waar wij voor gaan!

Contacteer ons

Berchem

Adres

Grotesteenweg 616, 2600 Berchem

Open Google Maps

Ontdek onze diensten

Boekhouding

Manueel of digitaal? Filotax biedt jou een breed scala van boekhoudkundige diensten aan. We zorgen voor de indiening van btw-aangiften, intracommunautaire opgaven en btw-listing. Bovendien bieden onze tussentijdse balansen en resultatenrekeningen samen met onze rapporteringen je een helder inzicht in jouw bedrijfsprestaties. Vertrouw op onze zorgvuldige en professionele aanpak, zodat jij je kan concentreren op de groei van jouw bedrijf.

Fiscaliteit

Van btw-advies tot hulp bij de aangifte van jouw vennootschaps- en personenbelasting: de specialisten van Filotax bieden jou raad op elk fiscaal vlak. Ook het verdedigen van jouw dossier bij fiscale controles, bezwaarprocedures en geschillen nemen wij voor onze rekening. Hun diensten omvatten aangiften voor vennootschapsbelasting, personenbelasting en BTW. Bij Filotax streven we naar een fiscale optimalisatie van jouw bedrijf. Niet alleen voor accountancy en fiscaliteit, maar ook voor sociale wetgeving kan je op ons rekenen.

Sociaal advies

Een professionele begeleiding bij het oprichten van jouw vennootschap? Daarvoor kan je bij Filotax terecht! We verzorgen de publicatie in het Belgisch Staatsblad en inschrijvingen in de Kruispuntbank Ondernemingen. Daarnaast ondersteunen we je ook bij de loonadministratie en bieden we je advies over het sociaal statuut der zelfstandigen. Kortom, Filotax biedt jou gespecialiseerd sociaal op maat van jouw onderneming.  

Juridisch advies

We begrijpen dat de juridische bijstand die je als ondernemer nodig hebt, verandert naarmate je onderneming evolueert. Daarom helpen wij je met constructief en bemiddelend juridisch advies van oprichting tot ontbinding. Zo kan jij rekenen op juridisch advies dat op alle vlakken is afgestemd op jouw realiteit.

Wie zijn wij?

Op 14 februari 1997 richtten Philippe en Jean-Louis Filotax op. In 2019 trad ook Gregory toe als vennoot. Samen bouwden ze het accountantskantoor verder uit tot een talentvol en enthousiast team van 13 medewerkers. Ondertussen staan ze samen met hun getalenteerd team al meer dan 20 jaar voor jou klaar in Berchem. 

Kom jij ons team versterken?

Junior Advisor Accountancy & Tax

Bij Filotax kom je terecht in een lokaal kantoor met een fijn team waarop jij steeds kan terugvallen. Je wordt ondergedompeld in de accountancy- en advisorywereld en kan rekenen op de nodige begeleiding en opleiding.

Senior Advisor Accountancy & Tax

Bij Filotax kom je terecht in een lokaal kantoor waar de teamspirit de bovenhand neemt. Doordat je de nodige autonomie en vrijheid krijgt om je eigen dag in te vullen, is er gegarandeerd een goede work-life balance.

Gespecialiseerd in diverse sectoren

Advies voor starters

Heb je net besloten om te starten als zelfstandige? Dan is de eerste belangrijke stap gezet. Een goede begeleiding en opstartservice kan je nu ongetwijfeld goed gebruiken. En daarvoor kan je rekenen op onze specialisten. Zo ben je zeker van een vlekkeloze opstart.

Kmo's

Kmo’s hebben heel wat troeven om te groeien. Denk maar aan hun kleinschaligheid, wendbaarheid en innovatieve denkwijzen. Toch zijn ze vaak de groep die het meeste financieel kwetsbaar is. Daarom kan jij als eigenaar steunen op ons accountancy- en advisoryadvies op maat van jouw kmo.

Managementvennootschappen

De afgelopen jaren zijn managementvennootschappen steeds populairder geworden in België. En dat is begrijpelijk. Deze bedrijfsvorm levert je namelijk heel wat fiscale voordelen op wanneer je een overeenkomst sluit met een andere vennootschap om het management over deze laatste te voeren. Filotax helpt je graag bij het maken van de juiste beslissingen.

Medische sector

Als medisch professional, zoals een huisarts, specialist of andere medicus, ben jij verantwoordelijk voor onze zorg. Bij Filotax zorgen onze deskundigen met hun gespecialiseerde vakbekwaamheid voor jouw fiscale en financiële welzijn. Ons doel is om het beste advies op alle mogelijke manieren dichter bij jou te brengen.

Holdings

Wil je weten of een holding past bij jouw plannen? Een holding biedt een interessante structuur voor het financieel vormgeven van overnames, evenals risicospreiding en bestuurlijke helderheid. Vooral voor kmo-ondernemers kan dit van belang zijn. Onze deskundigen helpen je graag bij het beoordelen of een holding de juiste juridische vorm voor jou is.

Wij zijn lid van PIA Group

PIA Group? Daar zijn wij trots lid van. Samen met onze collage-kantoren vormen wij de derde grootste en snelst groeiende accountancy- en advisorygroep van België. Dankzij dit samenwerkingsverband bieden we jou alle voordelen van een grote organisatie, maar blijven wij toch dicht bij jou staan als jouw lokale financieel adviseur.

Het leven bij Filotax

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons